SUA vor fi mai deschise şi către economia românească

SUA vor fi mai deschise şi către economia românească
gazduire web create web design

Biden va avea o deschidere mai mare către alte economii, inclusiv cea românească. Joe Biden a promis investiţii majore în energie durabilă.

 

Cu Joe Biden la Casa Albă şi economia, la nivel mondial, s-ar putea schimba…în bine. Asta pentru că Trump a impus o politică ce a izolat Statele Unite de celelalte economii. În timp ce administraţia Biden este orientată diferit. Noul preşedinte al Americii ne poate arăta o deschidere mai mare pe plan internaţional. Şi pentru că economia României este conectată la economia globală, şi pe la noi lucrurile s-ar putea îmbunătăţi. Chiar foarte mult. Mai ales în infrastructură şi învăţământ. O spune Mircea Coşea, economist.

Iată ce spune Mircea Coşa, economist:” Viziunea lui Biden e mai globalistă, nu atât de protecţionistă ca a lui Trump, e mai bine pentru România. Asta înseamnă şi o schimbare a concepţiei politicii economice româneşti. România are o politică apatică, timidă, rezervată. Trebuie să existe ceva mai direct, în interesul economic al României”.

”În primul rând că rămâne pe primul plan infrastructura. Eu cred că principalul sprijin e reorganizarea americană a agriculturii. Americanii au un avans foarte mare. America are o agricultură modernă un sprijin major şi conceptual ar fi de mare ajutor. Ford să meargă pe producţia automobilelor electrice, ne-ar interesa ajutor in material agricol pentru că nu producem maşini agricole. Sunt multe domenii şi învăţământul. Învăţământul american ne poate da un know how, iar un schimb de metode ar fi un ajutor mare”, a spus Coşea.

Agenda lui Biden va reduce cu 9,2% veniturile companiilor din indicele din S&P 500, spun analiştii străini . 1,7 mii de miliarde de dolari ar putea fi daţi în zece ani pentru cercetarea tehnologiei „verzi”.

Biden vrea readerarea Statelor Unite la Acordul Climatic de la Paris din anul 2015. Statele Unite ar trebui să ajungă la zero emisii până în anul 2050

Biden vrea să crească impozitul pe profit al companiilor din SUA  la 28%, de la 21% cât e în prezent. Agenda lui Biden va reduce cu 9,2% veniturile companiilor din indicele din S&P 500, spun analiştii străini.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *