SUA anunţă când va începe vaccinarea. Până la 20 de milioane de persoane ar putea fi imunizate înainte de sfârşitul anului

SUA anunţă când va începe vaccinarea. Până la 20 de milioane de persoane ar putea fi imunizate înainte de sfârşitul anului
gazduire web create web design

Statele Unite speră să înceapă campania de vaccinare împotriva Covid-19 înainte de jumătatea lunii decembrie. Până la 20 de milioane de persoane ar putea fi imunizate înainte de sfârşitul anului. Pfizer a cerut, vineri, Agenţiei Medicamentelor din Statele Unite (FDA) autorizarea vaccinul împotriva Covid-19.

 

Statele Unite speră să înceapă campania de vaccinare împotriva Covid-19 înainte de jumătatea lunii decembrie, după ce vor primi aprobarea de la autorităţile sanitare.

Până la 20 de milioane de persoane ar putea fi imunizate înainte de sfârşitul anului, dacă toate decurg conform planului.

Planul nostru este să putem transporta vaccinurile către locurile de imunizare în termen de 24 de ore de la aprobare, aşa că mă aştept să fie poate a doua zi după aprobare, pe 11 sau 12 decembrie,” a declarat duminică la CNN Moncef Slaoui, un înalt oficial al operaţiunii guvernamentale pentru vaccinuri, preluat de Le Figaro.

Moncef Slaoui a fost întrebat despre data preconizată pentru primele vaccinări în Statele Unite.

Imunologul Anthony Fauci este, de asemenea, foarte încrezător şi a spus că ”s-ar putea să avem 20 de milioane de oameni care pot fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii decembrie, dacă vaccinul obţine autorizaţia de la autorităţi”

Moncef Slaoui a mai spus că speră că odată cu lansarea unei campanii de vaccinare în masă, ţara să obţină „imunitatea colectivă” în luna mai. ”În mod normal, cu nivelul de eficienţă pe care îl avem (95%), imunizarea a 70% sau pe aproape a populaţiei ne-ar permite să avem o imunitate colectivă reală. Probabil că se va întâmpla în mai, sau ceva de genul acesta,” a precizat el.

La doar zece luni de la apariţia  noului coronavirus, grupul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech au cerut, vineri, Agenţiei Medicamentelor din Statele Unite (FDA) autorizarea vaccinul împotriva Covid-19.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *