SUA acuză OMS de lipsă de transparenţă în ancheta originii noului coronavirus

SUA acuză OMS de lipsă de transparenţă în ancheta originii noului coronavirus
gazduire web create web design

Reprezentanţii SUA au declarat marţi că actualele condiţii în care o echipă de experţi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii urmează să investigheze originile noului coronavirus nu au fost negociate în mod transparent sau în conformitate cu mandatul convenit de statele membre. Administraţia Trump a acuzat des agenţia membră a ONU că este „centrată Chinei”, lucru pe care directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, l-a negat în repetate rânduri şi a acuzat China că a ascuns amploarea focarului său iniţial.

 

 

Garrett Grigsby, şeful biroului pentru afaceri globale din cadrul Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane al SUA, a declarat adunării ministeriale a OMS că statele membre au fost informate cu privire la termenii de referinţă ai anchetei în urmă cu doar câteva zile.

„TOR (termenii de referinţă) nu au fost negociaţi în mod transparent cu toate statele membre ale OMS. TOR şi ancheta în sine par a fi incompatibile cu mandatul oferit de statele membre ”, a spus el, fără a oferi mai multe informaţii.

Cel mai important expert al OMS în situaţii de urgenţă, Mike Ryan, a declarat, pe 30 octombrie, că echipa de oameni de ştiinţă condusă de OMS şi omologii lor chinezi au organizat o primă întâlnire virtuală cu privire la investigaţiile comune asupra originii noului coronavirus care a apărut în China la sfârşitul anului trecut şi va urma o deplasare în teritoriu.

În întreaga lume, peste 50,74 milioane de persoane au fost raportate a fi infectate şi 1,26 milioane au murit, potrivit unui bilanţ al Reuters.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *