SUA a aprobat vaccinul dezvoltat de Moderna. Primele doze sunt deja pregătite

SUA a aprobat vaccinul dezvoltat de Moderna. Primele doze sunt deja pregătite
gazduire web create web design

Vaccinul Moderna a fost aprobat de guvernul SUA ca al doilea vaccin anti-Covid-19 din ţară. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat vineri vaccinul Moderna. Autorizarea vine la o săptămână după emiterea celei pentru vaccinul Pfizer / BioNTech.

 

SUA au fost de acord să cumpere 200 de milioane de doze de vaccin Moderna, iar şase milioane ar putea fi gata de livrare deja.

„Faptul că vom avea două vaccinuri disponibile în decembrie este o realizare remarcabilă”, a spus dr. James Hildreth, CEO al Meharry Medical College din Tennessee, citat de BBC News.

Un comitet consultativ al FDA a votat joi cu 20-0 şi o abţinere că beneficiile vaccinului Moderna au depăşit riscurile, iar vineri a fost dată autorizarea oficială.

Autorităţile de reglementare au raportat la începutul acestei săptămâni că vaccinul Moderna a fost sigur şi eficient în 94% din cazuri.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat pe Twitter cu câteva ore înainte de anunţul oficial, că vaccinul a fost „aprobat cu un vot covârşitor” şi distribuţia va „începe imediat”.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *