gazduire web create web design

Studiu: Numărul atacurilor cibernetice a crescut cu 150% în comparaţie cu anul trecut

Studiu: Numărul atacurilor cibernetice a crescut cu 150% în comparaţie cu anul trecut
gazduire web create web design

Numărul atacurilor cibernetice a crescut în trimestrul al treilea al acestui an cu 150% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat de Kaspersky, o companie globală de securitate cibernetică.

 

Studiul a evidenţiat faptul că numărul atacurilor cibernetice a crescut în trimestrul al treilea al acestui an cu 150% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. Totuşi, numărul atacurilor înregistrate în 2020 este în scădere. În trimestrul al treilea sunt cu 73% mai puţine atacuri decât în trimestrul al doilea.

Restricţiile cauzate de pandemie au sporit dependenţa utilizatorilor de serviciile online, astfel încât în primele două trimestre ale anului a existat o creştere a atacurilor. Cel mai mare număr de atacuri dintr-o singură zi a totalizat 323 şi a fost înregistrat pe 2 iulie.

Atacurie vizează în special companiile care utilizează din ce în ce mai des munca la distanţă.

„Multe companii nu erau pregătite pentru lucrul de la distanţă sau nu considerau că activele lor web sunt de importanţă critică. De exemplu, am primit mai multe solicitări de la organizaţii, cum ar fi cele producătoarei de măşti, care au fost victime ale atacurilor DDoS”, a explicat Alexey Kiselev, din echipa Kaspersky.

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *