Studiu. Imunitatea la infecţia cu SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luni

Studiu. Imunitatea la infecţia cu SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luni
gazduire web create web design

Imunitatea la infecţia cu SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luni, potrivit unui studiu publicat în revista Nature şi realizat pe un eşantion de 87 de persoane care fuseseră infectate cu acest tip de coronavirus. Rezultatele sugerează că persoanele care au fost anterior infectate cu SARS-CoV-2 pot genera un răspuns rapid şi eficient la virus dacă sunt expuse din nou. Sistemul imunitar uman răspunde la infecţie producând anticorpi care pot neutraliza în mod specific agentul infecţios.

 

 
Imunitatea la infecţia cu SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luni, potrivit unui studiu publicat astăzi în Nature şi realizat pe un eşantion de 87 de persoane care fuseseră infectate cu acest tip de coronavirus, notează El Pais.

Studiul publicat în revista Nature relevă faptul că nivelurile de celule B de memorie specifice (a căror misiune este de a apăra organismul de atacurile viitoare ale aceluiaşi agent patogen prin generarea de anticorpi împotriva SARS-CoV-2) au rămas constante în timpul perioadei de studiu.

Rezultatele sugerează că persoanele care au fost anterior infectate cu SARS-CoV-2 pot genera un răspuns rapid şi eficient la virus dacă sunt expuse din nou la acesta.

Sistemul imunitar uman răspunde la infecţie producând anticorpi care pot neutraliza în mod specific agentul infecţios. S-a demonstrat că anticorpii umani împotriva SARS-CoV-2 protejează împotriva infecţiilor la modelele animale.

Nivelurile acestor anticorpi pot scădea în timp, dar celulele B de memorie, după cum sugerează şi numele lor, „amintesc” de agentul infecţios şi pot determina sistemul imunitar să producă aceiaşi anticorpi atunci când sunt reinfectaţi.

Michel Nussenzweig şi colegii săi de la Universitatea Rockefeller din New York (SUA) au evaluat 87 de persoane cu un diagnostic confirmat de COVID-19 la 1,3 şi 6,2 luni după infecţia cu SARS-CoV-2 şi au descoperit că, deşi activitatea anticorpilor neutralizanţi scade cu timpul, numărul de celule B de memorie rămâne neschimbat.

Mai mult, autorii au observat că anticorpii produşi de aceste celule sunt mai puternici decât anticorpii originali şi pot fi mai rezistenţi la mutaţiile din proteina virusului care permite pătrunderea celulei.

Aceste observaţii demonstrează că celulele B de memorie au capacitatea de a evolua în prezenţa unor cantităţi mici de antigen viral persistent (proteine ​​virale mici care pot fi detectate de sistemul imunitar).

Prezenţa şi evoluţia continuă a celulelor B de memorie sugerează că oamenii pot fi capabili să producă rapid anticorpi puternici de neutralizare a virusului la reinfecţia cu SARS-CoV-2, concluzionează autorii.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *