Studiu. Bărbaţii, ”nefericiţi în secret” dacă partenerele lor câştigă mai bine

Studiu. Bărbaţii, ”nefericiţi în secret” dacă partenerele lor câştigă mai bine
gazduire web create web design

Studiul realizat de City University of London a analizat date din perioada 2009 – 2017. 18% din bărbaţii care câştigă mai puţin decât partenerele lor sunt nemulţumiţi. Bărbaţii, spre deosebire de femei, se simt mai bine atunci când creşte diferenţa dintre salariile lor şi ale partenerelor.

 

Noile cercetări britanice par să confirme că mulţi bărbaţi continuă să se vadă drept susţinători ai familiei. Dacă primesc o creştere de salariu mai mare decât venitul partenerei se simt deosebit de mulţumiţi, iar când diferenţa între salarii scade, sunt „nefericiţi în secret”.

Studiul, citat de Corriere dela Sera, realizat de City University of London a analizat date din perioada 2009 – 2017.  S-a constatat că 18% din bărbaţii care câştigă mai puţin decât partenerele lor sunt nemulţumiţi, faţă de 11% din cei care câştigă la fel ca soţiile.

În plus, bărbaţii, spre deosebire de femei, se simt mai bine atunci când creşte diferenţa dintre salariile lor şi ale partenerelor în favoarea lor şi se simt ”în secret nefericiţi” atunci când diferenţa scade.

Vanessa Gash, sociolog şi co-autor al studiului, susţine că „este ca şi cum clişeul bărbatului care aduce pâinea acasă ar fi mai înrădăcinat decât se credea”.

„Pare că bărbaţii trebuie să fie câştige mai bine pentru a se simţi mulţumiţi. Nu există un fenomen echivalent în rândul femeilor”, adaugă sociologul.

Pentru femei, în schimb, problemele legate de salarii nu apar acasă, ci la locul de muncă, potrivit lui Sam Smethers, directorul Fawcett Society, o organizaţie caritabilă care luptă pentru egalitatea de gen. ”Ceea ce ştim din cercetare este că pentru femei să afle că sunt plătite mai puţin decât colegii bărbaţi pentru activităţi similare la locul de muncă, poate avea un efect devastator asupra bunăstării generale”.

În Marea Britanie, diferenţa dintre salariile bărbaţilor şi femeilor este în medie de 9%.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *