Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Studiu al Universităţii din Tokyo: Cât de eficiente sunt măştile împotriva particulelor de coronavirus din aer

Studiu al Universităţii din Tokyo: Cât de eficiente sunt măştile împotriva particulelor de coronavirus din aer
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cercetătorii japonezi au demostrat că măştile pot oferi protecţie împotriva particulelor de coronavirus din aer. Totuşi, chiar şi măştile de cea mai înaltă calitate nu pot elimina în totalitate riscul de contagiune.

 

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Tokyo au construit o cameră, cu capete de manechin orientate unul către celălalt. Un singur cap, echipat cu un nebulizator, a simulat tusea şi a emis particulele reale de coronavirus. Cealalte capete imitau respiraţia naturală, cu o cameră de colectare a viruşilor care trec prin căile respiratorii, relatează Reuters.

O mască de bumbac a redus absorbţia virală a receptorului cu până la 40%, comparativ cu lipsa măştii. O mască N95, utilizată de profesioniştii din domeniul medical, a blocat până la 90%. Cu toate acestea, chiar şi atunci când N95 a fost montat pe faţă cu bandă, unele particule de virus s-au strecurat.

Când o mască a fost ataşată la emiţătorului de coronavirus, bumbacul şi măştile chirurgicale au blocat mai mult de 50% din transmiterea virusului.

„A existat un efect sinergic atunci când atât receptorul de virus cât şi distribuitorul de virus purtau măşti”, au scris cercetătorii într-un studiu publicat miercuri.

Există un consens din ce în ce mai mare în rândul experţilor în sănătate că virusul coronavirus poate fi răspândit prin aer. Centrele SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) şi-au revizuit îndrumările în această lună spunând că agentul patogen poate rămâne în aer mai multe ore.

O echipă separată de cercetători japonezi a folosit simulări ale unui supercomputer pentru a arăta că umiditatea poate avea un efect semnificativ asupra dispersiei în aer a particulelor de virus.

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *