Staţiunile de schi din Italia rămân închise, după ce rata pozitivării a crescut cu 3 puncte în 24 de ore. Trei regiuni ar putea redeveni „zone roşii”

Staţiunile de schi din Italia rămân închise, după ce rata pozitivării a crescut cu 3 puncte în 24 de ore. Trei regiuni ar putea redeveni „zone roşii”
gazduire web create web design

Deschiderea staţiunilor de schi din Italia a fost amânată până pe 18 ianuarie. Într-o singură zi, rata pozitivării a crescut cu trei puncte. Trei regiuni ar putea redeveni zone roşii, după expirarea restricţiilor de sărbători.

 

 
Într-o singură zi, rata de pozitivitate în Italia a crescut cu trei puncte, de la 14,1% vineri la 17,6% sâmbătă.

În plus, rata de transmitere a infecţiei continuă să crească. Cifrele prefigurează, la expirarea decretului de Crăciun, pe 6 ianuarie, restaurarea zonei roşii sau portocalii pentru unele regiuni, scrie La Stampa.

Cele mai expuse riscului, în acest moment, sunt Veneto, Liguria şi Calabria. Foarte aproape de pragul care le poate transforma în zonă roşie sunt şi Puglia, Basilicata şi Lombardia.

Din 7 ianuarie, regiunile ar trebui să revină în zona galbenă (cu excepţia Abruzzo), însă rata de contaminări ar putea schimba cărţile de pe masă. Guvernul va stabili acest lucru săptămâna viitoare, pe baza noilor date despre infectări. În special, în Friuli Venezia Giulia, Valle d’Aosta, Piemonte, Trento şi Emilia Romagna au o probabilitate mare de a depăşi pragul critic de ocupare a paturilor din spitale, în timp ce pentru Lombardia, Trento şi Veneto, acelaşi lucru este valabil şi pentru terapia intensivă.

Tot pentru a preveni riscul de contaminare, ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat ordinul de amânare a redeschiderii staţiunilor de schi până la 18 ianuarie 2021.

Interdicţia ieşirii din case după ora 22.00 va rămâne în vigoare. În zonele galbene, restaurantele şi barurile vor putea servi până la ora 18. Piscinele, sălile de sport, cinematografele şi teatrele vor rămâne închise. Pe de altă parte, expoziţiile şi muzeele cu intrări limitate ar putea fi redeschise.

Între timp, sâmbătă Italia a avut 11.831 noi cazuri de Covid din 67.174 teste. Au mai murit 364 de oameni, numărul total al victimelor ajungând la 74.985. Vineri, noile cazuri au fost de 22.211 din 157.524 teste, în timp ce decesele au fost de 462. Scăderea numărului se datorează, aşadar, numărului mai mic de teste efectuate, dar rata infecţiei a crescut semnificativ.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *