Statele Unite menţin solicitarea de extrădare a lui Julian Assange

Statele Unite menţin solicitarea de extrădare a lui Julian Assange
gazduire web create web design

Statele Unite anunţă că menţin solicitarea de extrădare a lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks. Departamentul Justiţiei: „Statele Unite menţin solicitarea de extrădare a lui Julian Assange”. O instanţă din Marea Britanie a respins, printr-o decizie preliminară, solicitarea de extrădare în SUA a activistului pentru transparenţă Julian Assange.

 

 
Statele Unite vor continua să ceară Marii Britanii extrădarea lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, anunţă Departamentul Justiţiei de la Washington, după o decizie preliminară a unei instanţe britanice prin care procedura a fost blocată, informează agenţia Reuters.

„Deşi suntem extrem de dezamăgiţi de hotărârea instanţei, suntem mulţumiţi că Statele Unite au prevalat asupra tuturor elementelor judiciare contestate. În principal, instanţa a respins toate argumentele domnului Assange privind motivaţia politică, ofensele politice, corectitudinea procedurilor şi libertatea de exprimare”, a comunicat Marc Raimondi, purtătorul de cuvânt al Departamentul american al Justiţiei.

„Vom continua să cerem extrădarea în SUA a domnului Assange”, a subliniat Marc Raimondi.

O instanţă judiciară din Marea Britanie a respins luni, printr-o decizie preliminară, solicitarea autorităţilor americane de extrădare în SUA a activistului pentru transparenţă Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks. Judecătoarea Vanessa Baraitser a decis blocarea solicitării de extrădare din cauza problemelor mentale pe care le are Julian Assange şi a riscului de a se sinucide în detenţie în SUA. Judecătoarea a argumentat că, deşi sunt întrunite condiţiile pentru extrădarea lui Julian Assange, autorităţile americane nu pot garanta că îl pot împiedica să se sinucidă. „Impresia generală este a unui om deprimat şi uneori disperat care se teme pentru viitorul său”, a motivat judecătoarea decizia.

Julian Assange, în vârstă de 49 de ani, este dat în urmărire de autorităţile americane după publicarea a mii de documente clasificate în perioada 2010-2011.

Julian Assange contestă extrădarea şi susţine că este vorba de un caz motivat politic. Autorităţile americane pot contesta decizia în termen de 14 zile.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *