Statele Unite înregistrează peste 18 milioane de cazuri COVID-19

Statele Unite înregistrează peste 18 milioane de cazuri COVID-19
gazduire web create web design

Statele Unite au depăşit pragul de 18 milioane de cazuri înregistrate de COVID-19. Din păcate, de la debutul pandemiei, peste 319.000 oameni infectaţi şi-au pierdut viaţa. SUA rămân cea mai afectată ţară de COVID-19 din lume, urmată de India.

 

1.658 de decese şi 190.972 de noi infecţii cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate luni în SUA, ţara fiind pe primul loc în lume la numărul de cazuri de COVID-19, conform CNN. În plus, este 115.000 de persoane sunt internate în spital, cu forme grave sau moderate ale bolii.

Statele Unite au început campania de vaccinare, iar autorităţile speră că numărul cazurilor să intre pe o pantă descendentă, deşi, conform declaraţiilor oficialilor din Sănătate, se aşteaptă la o iarnă grea.

Preşedintele american, Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a primit luni prima doză din vaccin, în direct, la TV, pentru a-i mai linişti pe sceptici şi pentru a domoli impactul ştirilor false despre vaccin.

„Nu aveţi motive de îngrijorare”, a declarat Joe Biden, după administrarea primei doze a vaccinului anticoronavirus produs de companiile Pfizer şi BioNTech. Şi vice-preşedintele în exerciţiu Mike Pence s-a vaccinat vinerea trecută.

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *