gazduire web create web design

Statele Unite încep vaccinarea de luni, 14 decembrie

Statele Unite încep vaccinarea de luni, 14 decembrie
gazduire web create web design

Publicul american va începe să primească vaccinul coronavirus Pfizer / BioNTech de luni, după ce acesta fost autorizat de urgenţă pentru utilizare, au anunţat oficialii americani, citaţi de BBC.

 

Primele trei milioane de doze de vaccin vor fi expediate „în toate statele” în acest weekend, a declarat generalul Gustave Perna, care supraveghează distribuţia.

Vaccinul oferă protecţie de până la 95% împotriva Covid-19 şi a fost considerat sigur de către Food and Drug Administration (FDA).

Sâmbătă, SUA au înregistrat 3.309 decese legate de Covid, cea mai mare valoare într-o singură zi, oriunde în lume.

Decesele provocate de coronavirus au crescut brusc din noiembrie în SUA. Autorizând utilizarea de urgenţă a vaccinului Pfizer / BioNTech vineri, FDA – care a fost supusă unei presiuni intense din partea administraţiei Trump pentru a face acest lucru – a declarat că mişcarea este o „etapă semnificativă” în evoluţia pandemiei.

În Marea Britanie a început deja un program de vaccinare în masă cu acelaşi vaccin.

În timpul unei conferinţe de presă, generalul Perna a declarat că dozele de vaccin vor fi ambalate în containere de transport „în următoarele 24 de ore”.

„145 de site-uri din toate statele vor primi vaccinul luni, alte 425 de site-uri marţi şi ultimele 66 de site-uri miercuri”, a spus el, adăugând că livrările vor fi finalizate săptămâna viitoare şi vor acoperi aproximativ trei milioane de oameni.

Genul Perna a declarat reporterilor că este „100% încrezător” că dozele „necesare pentru a-l învinge pe inamicul Covid” vor fi transportate în siguranţă.

Vaccinul Pfizer a primit deja aprobarea de reglementare în Marea Britanie, Canada, Bahrain şi Arabia Saudită. La fel ca aceste ţări, autorităţile din domeniul sănătăţii din SUA sunt aşteptate să acorde prioritate lucrătorilor din domeniul sănătăţii pentru primele doze.

Este posibil ca mai mulţi americani din afara grupurilor prioritare să poată primi vaccinul în ianuarie, iar în aprilie tratamentul ar putea deveni general valabil.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *