gazduire web create web design

Start la zăpadă! Pe Valea Prahovei, peste 30 de tunuri de zăpadă pregătesc pârtiile pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Start la zăpadă! Pe Valea Prahovei, peste 30 de tunuri de zăpadă pregătesc pârtiile pentru iubitorii sporturilor de iarnă
gazduire web create web design

Administratorii pârtiilor au pus în funcţiune tunurile de zăpadă. În Azuga, 17 tunuri funcţionează pe pârtiile Sorica şi Cazacu. În Predeal, administratorii celor 5 pârtii, întinse pe 7,5 km, au pornit 10 tunuri. Dacă temperaturile se menţin scăzute e posibil să poţi schia la început de decembrie. -6 grade Celsius au arătat termometrele în Poiana Braşov.

 

Ştiu că stai confortabil pe canapea, dar să ştii că la munte te aşteapta zăpada şi pozele numai bune de pus pe Instagram. Dacă tânjeşti după săniuş sau o bulgăreală, poţi da o fuga pe Valea Prahovei sau în Poiana Braşov. Momentan poţi să faci drumeţii, să aluneci cu sania sau chiar să pedalezi pe biciclete cu roţi de iarnă.
Nicio pârtie nu este deschisă oficial. Chiar dacă unii s-au aventurat să alunece pe schiuri sau pe placă, administratorii pârtiilor te avertizează că te poţi accidenta. Momentan, ei pregătesc zăpada artificială care urmează să fie nivelată de ratrac. Doar dacă temperaturile se menţin scăzute vei avea pe ce să aluneci.

În Sinaia vei avea la dispoziţie 18 pârtii iarna aceasta. În Predeal, administratorii celor 5 pârtii, întinse pe 7,5 km, au pornit 10 tunuri, iar în Azuga, 17 tunuri funcţionează pe pârtiile Sorica şi Cazacu.

„O temperatură de – 2 grade la baza pârtiei Sorica. Funcţionăm cu 12 tunuri pe Sorica şi cu 5 pe Cazacu variantă şi începători. Noi, monitorii, aşteptăm un sezon bun, cu toate că pandemia ne obligă la restricţii. Vom face orele cu piticii în siguranţă. Colegii lucrează la înzăpezirea pârtiei Sorica şi rezultatele încep să se vadă”, spune Andrei Pintenaru, monitor de schi în Azuga.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *