Sperai că vaccinul împotriva COVID-19 va pune capăt pandemiei? Prof. dr. Virgil Păunescu spulberă toate aşteptările

Sperai că vaccinul împotriva COVID-19 va pune capăt pandemiei? Prof. dr. Virgil Păunescu spulberă toate aşteptările
gazduire web create web design

Virgil Păunescu, şeful Centrului de Cercetare Oncogen, spune că virusul suferă mutaţii de la o zi la alta, astfel că antidotul este greu de găsit. La nivel mondial au fost descoperite 75.000 de secvenţializări, dintre care 112 în România. În ţara noastră, specialiştii au descoperit, deja, 26 de mutaţii.

 

Rusia este prima ţară care a anunţat că a aprobat vaccinul împotriva noului coronavirus.

Prof. Dr. Virgil Păunescu, alături de echipa pe care o coordonează la Centrul de Cercetare Oncogen din Timişoara, lucrează de jumătate de an, la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Din experienţa acumulată şi în baza studiilor clinice realizate la nivel mondial, a ajuns la concluzia că SARS-COV-2 este unul dintre viruşii care ridică cele mai multe probleme.

Este foarte contagios, se multiplică foarte repede şi suferă nenumărate mutaţii. Tocmai de aceea, medicul consideră că un vaccin eficient astăzi, peste un an sau chiar peste câteva luni nu va mai la fel de bun. În plus, toate cercetările urmăresc crearea de anticorpi, ceea ce ridică o altă problemă: ineficienţa în timp. S-a dovedic clinic că anticorpii pacienţilor vindecaţi de coronavirus dispar din organism, după câteva luni.

Vaccinurile bazate pe dezvoltarea de anticorpi, deja au anunţat şi firmele producătoare, dau niveluri de anticorpi care încep să scadă după vaccinare şi este posibil ca după un an de zile populaţia să trebuiască să fie revaccinată Există 75.000 de secvenţializări raportate la nivel mondial. România a făcut cam 112 .

În România, noi avem acum un raport. Din 112 secvenţializări am identificat 26 de mutaţii numai pe 100 de cazuri, deci pe 75.000, cred că sunt mult mai multe,” a explicat Virgil Păunescu, şeful Centrului de Cercetare Oncogen.

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *