Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinală la Miami Open, după o victorie în faţa Arynei Sabalenka

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinală la Miami Open, după o victorie în faţa Arynei Sabalenka
gazduire web create web design

Sorana Cîrstea continuă parcursul perfect de la Miami Open, învingând în sferturile de finală pe favorita numărul 2 a turneului, bielorusa Aryna Sabalenka, în două seturi, cu 6-4, 6-4, după o oră şi 26 de joc. Cu această victorie, Cîrstea revine în top 50 mondial.

 

 

 
Pentru a doua oară în carieră, Sorana Cîrstea s-a calificat într-o semifinală de turneu Masters 1000, după 10 ani, când în 2013 ajungea chiar în finala turneului de la Toronto, unde era învinsă de Serena Williams.

Este totodată şi cea mai importantă victorie a carierei româncei, care învinge pentru prima dată o adversară clasată pe locul 2 mondial.

Sorana Cîrstea a aplicat un plan tactic eficient, concentrată în special pe retur, cunoscut fiind serviciul foarte puternic al bielorusei. În ciuda faptului că a avut un procent mai slab de reuşite pe primul serviciu, Cîrstea a reuşit să-şi câştige game-urile pe propriu serviciul cu destul de multă lejeritate.

Ea e deschis meciul cu un break, al cărui avantaj la menţinut până în game-ul 8, când Sabalenka a egalat. Bielorusa nu şi-a mai găsit însă cadenţa la serviciu şi a pierdut apoi imediat următorul game, astfel că românca a reuşit să câştige primul set cu 6-4, după 37 de minute.

Setul secund a început la indigo, cu un break al lui Cîrstea, dublat de game-ul la serviciu. Sabalenka a avut o răbufnire de orgoliu şi a egalat la 2-2, însă a continuat să aibă probleme cu serva, unde a adunat un total de 6 duble greşeli.

Cîrstea a continuat să se concentreze pe un retur, în care s-a folosit de forţa serviciului bielorusei, izbutind să facă un break pentru 4-3. Cel mai greu game l-a jucat la 5-4, pe propriul serviciu, când Sabalenka a avut două mingi de rebreak. Cîrstea a câştigat însă următoarele 4 mingi consecutiv, cu care şi-a asigurat accesul în semifinală.

În penultimul act de la Miami Open, Cîrstea o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova (18 WTA) şi jucătoarea cehă Petra Kvitova (12 WTA). Accderea în semifinală îi aduce 352.653 dolari şi 390 puncte, care o vor propulsa până pe locul 41 în clasamentul mondial.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *