Soprana Mariana Nicolesco a murit la 73 de ani

Soprana Mariana Nicolesco a murit la 73 de ani
gazduire web create web design

Celebra soprană Mariana Nicolesco a murit vineri la vârsta de 73 de ani.

 

 

 
„Drum lin, Mariana Nicolesco! Una dintre marile voci ale operei din ţara noastră. Artista avea 73 de ani”, anunţă pe Facebook vineri seara Electrecord.

Şi Opera Naţională Română din Cluj-Napoca anunţă „despărţirea de o stea memorabilă a lumii lirice! Îndureraţi, ne luăm rămas bun de la Primadonna Assoluta: Mariana Nicolesco”.

Reprezentanţii operei clujene spun că Mariana Nicolesco lasă în urmă un univers pe care l-a îmbogăţit nemărginit cu prezenţa sa în această lume.

„A fost Membră de Onoare a Academiei Române, Doctor Honoris Causa şi Profesor onorific al mai multor Universităţi, precum Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Academia Internaţională „Mihai Eminescu” din Craiova, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Braşov şi Academia de Arte din Chişinău. De asemenea, numită Comandor al Republicii Italiene, Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor în Franţa, a fost decorată cu Ordinul Naţional Steaua României în Grad de Mare Cruce <pentru merite excepţionale, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră>”, se arată pe pagina de Facebook a Operei din Cluj.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *