Sondaje: Avansul lui Macron în faţa lui Le Pen se măreşte, înaintea scrutinului de duminică din Franţa

Sondaje: Avansul lui Macron în faţa lui Le Pen se măreşte, înaintea scrutinului de duminică din Franţa
gazduire web create web design

Avansul preşedintelui francez Emmanuel Macron în sondajele privind intenţie de vot în turul doi de scrutin a continuat să se mărească marţi. Trei sondaje îl plasează la cel mai ridicat nivel de dinaintea primului tur. Alegerile vor avea loc duminică.

 

 

Un sondaj Ipsos l-a plasat pe Macron obţinând 56,5% din voturi, în creştere cu o jumătate de punct faţă de vineri şi cu 3,5 puncte faţă de data de 8 aprilie, cu două zile înainte de primul tur de scrutin în care Macron şi candidata de extremă dreapta Le Pen s-au calificat pentru turul al doilea.

Un sondaj Opinionway l-a plasat pe Macron la 56%, în creştere cu două puncte faţă de vineri. Într-un sondaj Ifop, cota lui Macron în intenţiile de vot a urcat la 55%, cu o jumătate de punct mai mult decât luni şi cu trei puncte mai mult decât la 8 aprilie.

Scorul mediu al lui Macron în cele trei sondaje a urcat la 55,83%, în creştere cu peste trei puncte faţă de media de la 8 aprilie.

Emmanuel Macron a câştigat alegerile din 2017 cu 66,1% din voturi, tot împotriva lui Le Pen, dar cursa este acum mult mai strânsă. Macron a pierdut voturi din cauza criticilor privind gestionarea crizei COVID şi a politicilor economice.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.