Sonda chineză Tianwen1 a trimis prima sa imagine cu planeta Marte. Perioada când va amartiza

Sonda chineză Tianwen1 a trimis prima sa imagine cu planeta Marte. Perioada când va amartiza
gazduire web create web design

Sonda Tianwen-1 a Chinei a trimis prima imagine cu planeta Marte, a informat agenţia spaţială chineză. Nava spaţială, lansată în iulie în aceeaşi perioadă cu o misiune americană, este aşteptată să intre pe orbita Marte în jurul datei de 10 februarie. Fotografia lansată de China National Space Administration prezintă caracteristici geologice, inclusiv craterul Schiaparelli şi Valles Marineris, o întindere vastă de canioane pe suprafaţa de pe Marte.

 

 
Fotografia a fost făcută de la aproximativ 2,2 milioane de kilometri, a informat CNSA.

Nava robotizată a aprins unul dintre motoarele sale pentru a efectua o corecţie orbitală vineri şi este de aşteptat să încetinească înainte de a fi capturată de gravitaţia planetei în jurul datei de 10 februarie, a spus agenţia.

Tianwen-1 ce are o greutate de cinci tone include un orbitator, un lander şi un rover care va studia solul planetei.

China speră să aterizeze roverul în luna mai în Utopia, un bazin masiv.

China a investit miliarde de dolari în programul său spaţial şi a trimis pentru prima dată un om în spaţiu în 2003. Ţara îşi propune să asambleze o staţie spaţială pe orbita Pământului până în 2022.

Marte a fost întotdeauna o ţintă provocatoare, majoritatea misiunilor fiind trimise de SUA, Rusia, Europa, Japonia şi India.

Tianwen-1 nu este prima încercare a Chinei de a ajunge pe Marte. O misiune anterioară în parteneriat cu Rusia în 2011 sa încheiat prematur, deoarece lansarea a eşuat.

China a trimis două sonde pe Lună – una dintre ei devenind prima care a reuşit să aterizeze cu succes pe partea întunecată a lunii

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *