Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Soluţia găsită de Prefectura Timiş pentru migranţii care vin din Serbia. Locaţia unde vor fi carantinaţi

Soluţia găsită de Prefectura Timiş pentru migranţii care vin din Serbia. Locaţia unde vor fi carantinaţi
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Prefectura judeţului Timiş a anunţat vineri că migranţii care sosesc din Serbia, ţară introdusă pe lista galbenă, sunt introduşi în carantină la Liceul CFR din Timişoara, într-un spaţiu care a primit avizul DSP.

 

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Timiş. după intrarea Serbiei în zona galbenă este obligatorie introducerea în carantină a oricărei persoane care vine din această ţară, inclusiv a migranţilor.

Despre situaţia acestor persoane s-a discutat în două şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, căutându-se spaţii adecvate pentru carantină.

„În acest sens, Primăria Municipiului Timişoara a identificat, a amenajat şi a pus la dispoziţie un spaţiu de carantinare la Liceul CFR din Timişoara, care îndeplineşte condiţiile solicitate de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş. Spaţiul are avizul DSP şi poate fi utilizat ca spaţiu de carantinare”, se arată în comunicat.

De asemenea, un angajat al Prefecturii Timiş vorbitor de limbă arabă, ţine legătura cu migranţii, oferindu-le consiliere şi sprijin.

Conform Prefecturii Timiş, mai multe organizaţii, printre care Crucea Roşie şi Comunitatea Arabă din Timişoara, au donat alimente, apă, pachete de igienă personală şi îmbrăcăminte pentru migranţi.

 

 

Sursa

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *