Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Situaţia diplomatică continuă să se deterioreze între Franţa şi Turcia. Erdogan le cere turcilor să boicoteze produsele franţuzesti

Situaţia diplomatică continuă să se deterioreze între Franţa şi Turcia. Erdogan le cere turcilor să boicoteze produsele franţuzesti
gazduire web create web design
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Preşedintele Recep Erdogan le-a cerut cetăţenilor turci luni să nu mai cumpere niciodată produse de origine franceză. Erdogan a declarat sâmbătă că Macron are o problemă cu musulmanii. Erdogan: ”O campanie de linşare similară cu cea împotriva evreilor din Europa înainte de cel de-al doilea război mondial este purtată împotriva musulmanilor.”

 

Preşedintele Recep Erdogan le-a cerut cetăţenilor turci luni, 26 octombrie, să nu mai cumpere niciodată produse de origine franceză, după comentariile recente ale lui Emmanuel Macron, care susţine libertatea de a-l caricaturiza pe Profetul Mahomed şi libertatea de exprimare, notează Reuters.

De asemenea, preşedintele turc le-a cerut liderilor Uniunii Europene să oprească campania ”anti-islamică” a liderului francez.

”La fel cum în Franţa unii spun ”nu cummpăraţi mărci turceşti,” mă adresez naţiunii mele de aici: mai presus de toate, nu acordaţi atenţie mărcilor franceze, nu le cumpăraţi”, a spus Erdogan într-un discurs.

Preşedintele turc a comparat felul în care sunt trataţi musulmanii din Europa cu cel al evreilor dinaintea celui de-al doilea război mondial, acuzând unii lideri europeni de „fascism” şi „nazism”.

„O campanie de linşare similară cu cea împotriva evreilor din Europa înainte de cel de-al doilea război mondial este purtată împotriva musulmanilor,” a declarat el.

“Oficialii europeni trebuie să spună ”opriţi-vă,” campaniei de ură condusă de Macron,”a adăugat el.

Erdogan a declarat sâmbătă că Macron are o problemă cu musulmanii şi că are nevoie de un control asupra sănătăţii sale mintale, o declaraşie care a determinat Franţa să-şi revoce ambasadorul din Ankara. El a făcut comentarii similare a doua zi şi din nou luni.

Franţa este a zecea cea mai mare sursă de importuri în Turcia şi a şaptea cea mai mare piaţă pentru exporturile Turciei, potrivit institutului statistic al Turciei. Printre importurile majore franceze, autoturismele franceze se numără printre cele mai vândute maşini din Turcia.

Macron s-a angajat să lupte împotriva „separatismului islamist”, spunând că ameninţă să preia unele comunităţi musulmane din Franţa. De atunci, un profesor a fost decapitat de un militant islamist, pentru că a arătat caricaturi ale profetului Mohammad, la o oră privind libertatea de exprimare.

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Faci un comentariu sau dai un răspuns?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *