SITE Intelligence: Jihadiştii „au sărbătorit” atacul terorist de la Nisa şi au îndemnat la noi atacuri pe reţelele sociale

SITE Intelligence: Jihadiştii „au sărbătorit” atacul terorist de la Nisa şi au îndemnat la noi atacuri pe reţelele sociale
gazduire web create web design

Jihadiştii sărbătoresc atacul terorist de la Nisa, în timp ce susţinătorii ISIS şi al-Qaeda îndeamnă la mai multe atacuri împotriva Franţei într-o propagandă online dezgustătoare. SITE Intelligence, grup de monitorizare a activităţii online a grupărilor teroriste, a declarat că violenţa de astăzi a fost „sărbătorită masiv” de jihadişti. Directorul SITE-ului, Rita Katz, a declarat că jihadiştii au folosit reţelele sociale precum Twitter şi Facebook pentru „a saluta” cele mai recente evenimente, relateaz[ Daily Mail.

 

Trei persoane au fost ucişi la Nisa, incident urmat de altele la Avignon, Lyon şi în Arabia Saudită. Acestea vin pe fondul unor tensiuni ridicate între autorităţile franceze şi lumea islamică.

Cel mai recent atac terorist dintr-o lungă serie de atacuri violente din Franţa „a fost sărbătorit masiv în comunităţile jihadi”, potrivit grupului de monitorizare SITE Intelligence.

Directorul SITE-ului, Rita Katz, a declarat că jihadiştii au folosit reţelele sociale precum Twitter şi Facebook pentru „a saluta” cele mai recente evenimente.

Niciun grup nu şi-a asumat încă răspunderea pentru atentatele de astăzi.

Extremiştii asociaţi atât ISIS, cât şi al-Qaeda au folosit decapitarea lui Samuel Paty pentru a incita la mai multe atacuri împotriva Franţei.

Emmanuel Macron a condamnat în termeni duri atacurile: 

Întreaga Franţă a fost vizată în „atacul terorist islamist” comis la Nisa, a declarat, joi seară, preşedintele Emmanuel Macron, venit la locul atentatului pentru a exprima solidaritate cu victimele şi apropiaţii acestora.

„Este vorba de un nou atac islamist. Trebuie să fie foarte clar: a fost atacată întreaga Franţă”, a afirmat Emmanuel Macron la Nisa, conform cotidianului Le Figaro.

„Suntem atacaţi din cauza valorilor noastre, din cauza gustului libertăţii, din cauza posibilităţii libertăţii de credinţă. Nu vom ceda deloc”, a declarat Emmanuel Macron.
„După asasinarea părintelui Hamel în vara anului 2016, catolicii sunt atacaţi şi ameninţaţi încă o dată în ţara noastră. Transmit susţinerea întregii naţiuni pentru catolicii din Franţa şi de oriunde. Întreaga naţiune este alături de ei şi va fi alături, astfel încât religia să fie exercitată în continuare liber în ţara noastră”, a subliniat Macron.

Preşedintele Franţei a precizat că va suplimenta de la 3.000 la 7.000 numărul militarilor care participă la operaţiunea de menţinere a ordinii publice Sentinelle.
Un militant islamist înarmat cu un cuţit a ucis trei persoane şi a rănit numeroase altele, joi dimineaţă, în incinta şi în jurul Catedralei Notre-Dame din oraşul Nisa. Agresorul a fost imobilizat şi arestat.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *