gazduire web create web design

Simona Halep pune eşecul de la Roland Garros pe seama unui atac de panică

Simona Halep pune eşecul de la Roland Garros pe seama unui atac de panică
gazduire web create web design

Simona Halep a declarat joi seara, la conferinţa de presă de după meciului pierdut joi în turul doi la Roland Garros, că va trebui să înveţe să pună mai puţină presiune pe ea însăşi, după ce a suferit un atac de panică în timpul jocului.

 

 
Fostul număr unu mondial şi campioană la Roland Garros 2018 a chemat medicul în timpul setului al treilea al confruntării în care a fost învinsă de adolescenta chineză Zheng Qinwen pe terenul Simonne Mathieu.

„A fost doar un atac de panică. Se întâmplă”, a spus Halep, reporterilor prezenţi la conferinţa de presă de după meci.

„Nu am ştiut cum să fac faţă, pentru că nu am aşa ceva des. Nu prea ştiu de ce s-a întâmplat, pentru că eram la conducerea meciului, jucam bine.

L-am pierdut. Nu m-am putut concentra. După meci, a fost destul de greu. Dar acum sunt bine. Mi-am revenit şi voi învăţa din acest episod. Nimic nu este nimic periculos, în opinia mea”.

Sănătatea mentală a sportivelor de top a fost adusă în atenţie în ultimul an, după ce Naomi Osaka şi gimnasta americană Simone Biles au vorbit despre dificultăţile lor.

Halep, care a pierdut trei finale de Grand Slam înainte de a câştiga turneele majore de la Roland Garros şi Wimbledon, a declarat anul trecut că uneori se lupta să facă faţă presiunii de a fi un sportiv de elită.

Românca în vârstă de 30 de ani a spus că a primit undă verde de la medici după atacul de panică şi că este hotărâtă să înveţe din această experienţă.

„Este doar un meci de tenis, aşa că trebuie să fiu un pic mai relaxată. Probabil că am pus prea multă presiune pe mine, pentru că mi-am dorit cu adevărat să reuşesc”, a adăugat ea, citată de Reuters.

„M-am simţit bine. M-am antrenat. Am muncit din greu. Dar pur şi simplu s-a întâmplat şi, probabil, am intrat puţin în panică.

S-a întâmplat. Trebuie să accept. Este ceva normal, se întâmplă tuturor. Voi fi mai bună data viitoare, cu siguranţă. Eu nu păţesc aşa ceva, aşa că a fost ceva nou pentru mine”.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *