Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Sfaturi pentru distracţie fără aglomeraţie la munte

Sfaturi pentru distracţie fără aglomeraţie la munte
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

În Sinaia, prima urcare cu telecabina este la 8.30. Telescaunul din Valea Dorului are o capacitate de 900 de urcări pe oră.Coada este mai mică la telecabină decât la gondolă. Porneşte la prima oră a dimineţii dacă vrei să prinzi liber pe DN1. Începând cu ora 10 se formează blocaje între staţiuni, pe Valea Prahovei. Nu aştepta ultima cabina pentru coborâre – atunci se înghesuie lumea la instalaţii.

 

 

Poate că vrei o vacanţă reuşită la schi, dar te gândeşti cu groază la drumul blocat şi cozile de pe pârtii. Andrei şi Cosmin, doi tineri pasionaţi de schi şi snowboard, spun cum reuşesc să înjumătăţească timpul petrecut pe DN1, când merg în Sinaia.

„Venim cu maşina din Braşov. 40 de minute dacă nu ne aglomerat”, povesteşte Cosmin Moldoveanu. Cei doi au pornit la drum de la 7 dimineaţa.

Deci fă un efort, fii matinal! Începând cu ora 10 apar şi blocajele pe Valea Prahovei. Turiştii care sunt deja la munte migrează între staţiuni şi traficul devine aglomerat. Coada se mută apoi la instalaţiile de transport pe cablu.

„Multă coadă jos la Telegondolă. Truc pentru cine mai vine: luaţi telecabina din Sianaia, nu telegondola că e mult mai liber. 15 minute aproximativ la telescaunul ăsta mic şi, la cel mare, 45 de minute se stă la coadă”, sfătuieşte Andrei Nicolae.

Cu telescaunul ajungi rapid în vârf pentru că are o capacitate de 900 de urcări pe oră. Poţi să vii cu încă un prieten şi nu eşti nevoit să stai în spaţiu închis. De aici ai acces la 4 pârtii în Valea Dorului.

Eşti norocos  dacă ştii să schiezi bine. Atunci scapi de aglomeraţia de pe pârtiile de începători, unde mai întâlneşti şi drumeţi neechipaţi de iarnă şi te trezeşti că îţi sar în faţă.

Încă un sfat. Nu aştepta ultima cabină ca să cobori de pe munte. Atunci se formează cozi uriaşe, căci turiştii se înghesuie pe ultima sută de metri. Zilele acestea angajaţii instalaţiilor de transport pe cablu au fost nevoiţi să facă până la ora 19 coborâri, deşi la 16 programul s-ar fi terminat.

 

 

Sursa

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *