Sepsi Sfântu Gheorghe este noua deţinătoare a Cupei României. A obţinut primul trofeu din istoria clubului

Sepsi Sfântu Gheorghe este noua deţinătoare a Cupei României. A obţinut primul trofeu din istoria clubului
gazduire web create web design

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat joi seara ediţia 2021-2022 a Cupei României la fotbal masculin după ce s-a impus în faţa lui FC Voluntari cu scorul de 2-1 (2-0), în partida jucată pe noul stadion din Ghencea. După finala pierdută în 2020, Sepsi OSK obţine trofeul pentru prima dată în istorie.

 

 

 
Noii deţinători ai trofeului au fost susţinuţi de un grup masiv de suporteri, veniţi la Bucureşti cu garnituri de tren puse la dispoziţie cu sprijinul autorităţilor locale din Sfântu Gheorghe.
Covăsnenii au deschis scorul în minutul 20, prin Ştefănescu, dar reuşita a fost anulată pe motiv de offside.

În cele din urmă, acelaşi Ştefănescu a marcat un gol valabil, 2 minute mai târziu, cu un şut din unghi, din interiorul careului.

Golul meciului a venit în minutul 38, omul meciului, Ştefănescu, trimiţând un şut puternic şi bine plasat, de la 25 de metri, direct în vinclul porţii lui Popa.

În partea secundă, FC Voluntari a încercat să echilibreze forţele în teren, însă ocaziile de poartă construite nu au provocat pericol real la poarta lui Niczuly.

Ştefănescu a mai avut o execuţie pretenţioasă, când dintr-o lovitură liberă de pe linia de fund, a trimis direct pe poartă, însă Popa a fost pe fază.

Nici schimbările făcute nu au adus un plus consistent în ofensiva ilfovenilor.

Cea mai importantă fază a reprizei secunde s-a jucat tot la poarta lui Popa, care a ieşit din poartă pentru a respinge o minge, care a ajuns la Ştefănescu. Acesta a încercat să trimită un lob spre poarta goală, însă Tamaş a scos de pe linia porţii.

Cea mai mare ocazie a celor de la FC Voluntari a fost anulată de Niczuly, în minutul 89, care a respins spectaculos o lovitură de cap a lui Nemec.

În minutul 90, Păun a fost aproape de a face 3-0, şutul său fiind respins de Popa.

În ultimul minut suplimentar de joc, Voluntari a redus diferenţa, cu noroc, prin autogolul lui Dumitrescu.

La doar 11 ani de la înfiinţare şi la 5 de la accederea în prima ligă, Sepsi OSK a obţinut primul trofeu din istoria clubului, urmând ca în sezonul viitor să evolueze în turul al doilea preliminar din Conference League.

Pentru antrenorul Cristiano Bergodi este cel de al doilea trofeu în România, după câştigarea Supercupei cu Rapid, în 2007.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.