Şefii Comisiei Europene sunt încântaţi de noul preşedinte al SUA: Acest nou răsărit în America este momentul pe care îl aşteptăm de atâta timp

Şefii Comisiei Europene sunt încântaţi de noul preşedinte al SUA: Acest nou răsărit în America este momentul pe care îl aşteptăm de atâta timp
gazduire web create web design

Azi va fi învestit al 46-lea preşedinte al SUA. UE a susţinut o conferinţă la Bruxelles. Şefii Comisiei Europene se bucură de încoronarea lui Joe Biden.

 

 
Joe Biden o are pe Ursula Von der Leyen de partea sa. Preşedinta Comisiei Europene se bucură de venirea la Casa Albă a noului lider.

În cadrul conferinţei de la Bruxelles, preşedintele Consiliului Europen, Charles Michele, a spus că azi, cu ocazia învestirii celui de-al 46-lea preşedinte al SUA, Joe Biden, este o oportunitate de a întineri relaţia transatlantică a Americii, care a avut de suferit foarte mult în ultimii 4 ani.

„UE şi SUA, avem diferenţele noastre şi ele nu vor dispărea ca prin magie. America pare să se fi schimbat, iar modul în care este percepută în Europa şi în restul lumii s-a schimbat”, a declarat Charles Micheles, preşedintele Consiliului European.

„Ar trebui să lucrăm la cinci priorităţi: în primul rând, stimularea cooperării multilaterale; în al doilea rând, combaterea COVID-19; în al treilea rând, combaterea schimbărilor climatice; în al patrulea rând, reconstruirea economiilor noastre, asigurarea unui comerţ echitabil şi promovarea unei transformări digitale; şi a cincea, unirea forţelor pentru securitate şi pace”.

Azi, 20 ianuarie 2021, înalţii oficiali ai Uniunii Europene au răsuflat uşuraţi că Joe Biden va prelua funcţia de preşedinte al SUA, dar au avertizat că lumea s-a schimbat după patru ani sub Donald Trump şi că legăturile transatlantice vor fi diferite în viitor.

„Acest nou răsărit în America este momentul pe care îl aşteptăm de atâta timp”, a spus Ursula Von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *