Se împlinesc doi ani de când sonda spaţială chineză a transmis primele imagini cu partea întunecată a Lunii

Se împlinesc doi ani de când sonda spaţială chineză a transmis primele imagini cu partea întunecată a Lunii
gazduire web create web design

Primele imagini cu partea întunecată a Lunii au fost transmise pe 3 ianuarie 2019. China a fost prima ţară care a realizat cu succes această misiune. Sonda spaţială chineză a aselenizat pe craterul denumit Von Kármán.

 
În urmă cu fix un an, China a reuşit să le ia faţa americanilor şi ruşilor, după ce ei au reuşit prima aselenizare pe suprafaţa nevăzută a lunii. O sondă spaţială a transmis primele imagini.

Evenimentul istoric a deschis un capitol nou în explorarea singurului satelit natural al Pământului. Totodată, aduce în prim plan ambiţia Chinei de a concura cu Statele Unite şi Rusia. Pe suprafaţa întunecată, însăşi Luna blochează orice semnal radio şi comunicarea cu restul omenirii este imposibilă.

 
Li Chunlai, directorul Observatorului Astronomic Naţional al Chinei: Locul de aterizare a sondei Chang’e 4 este în mijlocul unor cratere mici. Echivalentul unei altitudini de 5.935 de metri. Diametrul fiecărui crater este de aproape 20 de metri. Îţi taie respiraţia.

Anul acesta, Marea Britanie se pregăteşte şi ea de aselenizare. Compania Spacebit va trimite pe Lună robotul Asagumo, alimentat cu energie solară şi cu o greutate de 1.3 kg. Picioarele acestuia se aseamănă cu cele ale unui păianjen.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *