Scoţia trece la cel mai ridicat nivel de restricţii de vineri. Bilanţul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 5.000

Scoţia trece la cel mai ridicat nivel de restricţii de vineri. Bilanţul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 5.000
gazduire web create web design

11 regiuni ale ţării sunt vizate de restricţiile care se vor aplica pentru trei săptămâni. Nici Glasgow, cel mai mare oraş al ţării, nu scapă de lockdown. Scoţia a raportat 1.248 de cazuri de infectare în 24 de ore. Bilanţul deceselor cauzate de Covid-19 a trecut de 5.000 în Scoţia.

 

Scoţia se închide pentru cel puţin trei săptămâni. 11 regiuni ale ţării, printre care şi Glasgow, trec de vineri la nivelul 4, cel mai sever când vine vorba de restricţii.

Barurile şi restaurantele se închid, la fel şi magazinele care nu sunt esenţiale. Nici sălile de sport nu scapă, iar oamenii nu vor mai putea umbla în voie.

Vizitele vor fi interzise, iar persoanele care locuiesc în case diferite se vor putea întâlni doar în locuri publice, în grupuri de cel mult şase persoane şi cu respectarea distanţării fizice.

În plus, oamenii trebuie să evite să părăsească regiunile vizate de restricţii dacă nu au un motiv foarte bun. În caz contrar, riscă chiar să fie arestaţi.

Şcolile rămân însă deschise, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări europene intrate în lockdown.

Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoţiei: Presiunea asupra spitalelor din aceste zone şi asupra celor care lucrează în ele este deja ridicată şi, din cauza presiunii suplimentare pe care săptămânile următoare o pot aduce, ar putea deveni cu uşurinţă prea mare. Şi, în plus, la aceste niveluri, nu am avea flexibilitatea de care avem nevoie pentru a uşura restricţiile până de Crăciun, ceea ce, la fel ca celelalte naţiuni din Marea Britanie, vrem cu disperare să facem.

Cele 11 regiuni care intră de vineri în lockdown

  1. City of Glasgow
  2. Renfrewshire
  3. East Renfrewshire
  4. East Dunbartonshire
  5. West Dunbartonshire
  6. North Lanarkshire
  7. South Lanarkshire
  8. East Ayrshire
  9. South Ayrshire
  10. Stirling
  11. West Lothian

 

 

Sursa

administrator

  Articole Similare

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *