Scandalul alegerilor din SUA continuă. Donald Trump, înregistrat când îi cere unui oficial din Georgia să „găsească” voturi

Scandalul alegerilor din SUA continuă. Donald Trump, înregistrat când îi cere unui oficial din Georgia să „găsească” voturi
gazduire web create web design

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost înregistrat spunându-i unui oficial cu răspunderi electorale din Georgia să „găsească” suficiente voturi pentru a schimba rezultatul alegerilor, relatează BBC.

 

 
„Vreau doar să găsesc 11.780 de voturi”, i-a spus Trump secretarului de stat republican Brad Raffensperger într-o înregistrare publicată de Washington Post.

Raffensperger este auzit răspunzând că rezultatele din Georgia sunt corecte.

Joe Biden a câştigat Georgia alături de alte state, câştigând votul a 306 colegii electorale faţă de cele 232 în cazul lui Trump.

De la votul din 3 noiembrie, Trump a acuzat fraude electorale pe scară largă, fără a furniza dovezi.

 
Toate cele 50 de state au certificat rezultatul alegerilor, unele după renumărări şi procese în instanţă.

Congresul urmează să aprobe oficial rezultatul alegerilor pe 6 ianuarie, iar Joe Biden urmează să preia funcţia de preşedinte pe 20 ianuarie.

În fragmentele publicate de Washington Post, Trump a insistat că a câştigat alegerile din Georgia şi i-a spus lui Raffensperger că nu este „nimic în neregulă în a spune că aţi recalculat”.

Domnul Raffensperger i-a răspuns că datele pe care le are sunt greşite.

Preşedintele a ameninţat cu posibile consecinţe juridice. „Ştiţi ce au făcut şi nu raportaţi. Aceasta este o infracţiune. Nu puteţi lăsa acest lucru să se întâmple. Este un mare risc pentru dvs. şi pentru Ryan, avocatul dvs.”, a spus Trump.

Trump a cerut 11.780 de voturi suplimentare – ceea ce i-ar fi adus un total de 2.473.634 de voturi în stat, cu unul mai mult decât Biden, care a primit 2.473.633 de voturi.

Casa Albă nu a comentat.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *