Samsung estimează o creştere de aproape 26% a profiturilor: „Cererea pentru 5G, IoT şi smartphone-uri performante a început să explodeze”

Samsung estimează o creştere de aproape 26% a profiturilor: „Cererea pentru 5G, IoT şi smartphone-uri performante a început să explodeze”
gazduire web create web design

Samsung estimează o creştere de aproape 26% a profiturilor operaţionale din T4 şi se pregăteşte să intre în rândul celor mai valoroase 10 companii din lume.

 

 
Compania prevede o creştere de 25,7% a profiturilor operaţionale din T4/2020 faţă de ultimele trei luni din 2019, rezultat influenţat de programele de muncă în regim remote, care au accelerat cererea pentru dispozitivele alimentate de cipurile companiei sud-coreene.

Cel mai mare producător de smartphone-uri şi cipuri de memorie din lume a declarat că se aşteaptă ca profiturile operaţionale să atingă 8,23 de miliarde de dolari în perioada octombrie-decembrie, de la 7,16 miliarde în aceeaşi perioadă de anul trecut.

Pandemia de coronavirus a lovit din plin economia globală, însă a oferit între timp o serie de rezultate spectaculoase în rândurile firmelor tech.

Samsung ocupă în prezent locul 11 în topul celor mai valoroase companii din lume, cu o capitalizare de piaţă de aproape 530 de miliarde de dolari, şi reprezintă circa 20% din produsul intern brut (PIB) al Coreei de Sud, care ocupă a douăsprezecea poziţie în clasamentul celor mai puternice economii la nivel mondial.

Pe locul 10 în topul companiilor cu cele mai mari valori de piaţă se află imperiul creat de Warren Buffett, Berkshire Hathaway, cu o capitalizare de circa 546 de miliarde de dolari.

Gigantul sud-coreean nu a reuşit să se încadreze în estimările analiştilor de 8,6 miliarde de dolari din cauza unei monede naţionale tot mai puternice şi lansării noilor modele de iPhone-uri cu 5G, însă a obţinut rezultate extrem de bune în T3 datorită interdicţiilor lansate de Statele Unite asupra rivalului Huawei.

„2021 va fi un an de creştere pentru divizia dedicată cipurilor din cadrul Samsung. Cererea pentru 5G, IoT (Internet of Things) şi smartphone-uri performante a început să explodeze”, spune Sujeong Lim, analist al firmei de cercetare Counterpoint.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *