Saltele rupte, cu păr, pătate, praf în straturi şi alimente expirate în 5 hoteluri din Bucureşti

Saltele rupte, cu păr, pătate, praf în straturi şi alimente expirate în 5 hoteluri din Bucureşti
gazduire web create web design

Cinci hoteluri din Bucureşti şi Ilfov au fost amendate de Protecţia Consumatorilor după ce au fost găsite produse alimentare expirate, saltele rupte, cu păr, pete şi mizerie. CRPC a închis 25 de camere şi o bucătărie.

 

 

 
Un nou lot de 5 hoteluri au fost controlate de echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov. Este vorba despre 2 hoteluri din Bucureşti, unul din Snagov şi două din Otopeni.

Comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au aplicat, în urma controlului, amenzi contravenţionale în valoare totală de 85.000 lei, cărora li s-au adăugat şi oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor pentru 25 de camere din 4 hoteluri, pentru o bucătărie şi oprirea definitivă de la comercializare a peste 250 kg de produse alimentare, în valoare de circa 11.000 lei.

Abaterile constatate de echipele de control, în spaţiile destinate alimentaţiei publice, au fost:

– folosirea unor bucătării care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor
– schimbarea stării termice a produselor
– utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depaşită
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf şi impurităţi
– folosirea unor lăzi frigorifice cu depuneri masive de gheaţă pe pereţii agregatelor
– utilizarea unor grătare şi cuptoare neigienizate corespunzător, cu urme grosiere de grăsime arsă, praf şi resturi alimentare
– existenţa, în spaţiul de lucru, a unui paviment şi a unor pereţi deterioraţi, cu spărturi şi exfoliere de vopsea lavabilă, care nu pot fi igienizate corespunzător
– utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură
– folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum
– nerespectarea condiţiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate
– depozitare în condiţii necorespunzătoare a unor produse alimentare
– lipsa menţiunilor privitoare la ingredientele care pot cauza alergii sau intoleranţe, în lista meniu a restaurantului

În ceea ce priveşte neregulile găsite în spaţiile de cazare, ANPC menţionează:

– folosirea unor camere neigienizate, cu conditii igienico-santiare precare,cu protecţii de saltea rupte, cu fire de păr, pătate, depuneri de praf în strat grosier
– existenţa în camera a unor obiecte sanitare depreciate, ciobite
– folosirea în camera a unor mape cu informaţii incomplete pentru turişti.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *