gazduire web create web design

Salariile din Europa de Est au continuat să crească în perioada pandemiei, atât în sectorul public, cât şi în cel privat

Salariile din Europa de Est au continuat să crească în perioada pandemiei, atât în sectorul public, cât şi în cel privat
gazduire web create web design

Pandemia nu a reuşit să pună salariile din Europa de Est în lockdown. Salariile au continuat să crescă atât în sectorul public, cât şi în cel privat. Analiştii ING spun că impactul pandemiei asupra pieţii muncii a fost limitat.

 

 
Dacă în restul Europei, în primăvară, se impuneau primele restricţii din cauza pandemiei, iată că în Europa de Est situaţia era alta. Aici angajaţii unguri şi cei nemţi au semnat un acord pe 3 ani pentru majorări salariale de 36%.

Sindicatele de la uzinele Mercedes-Benz din Ungaria şi managementul local german au stabilit acest acord pentru majorarea salariului de bază cu circa 90 de mii de forinţi, adică 250 de euro, de-a lungul a doi ani. De asemenea, complexul auto din Kecskemet  a asigurat că numărul angajaţilor nu se va reduce până la finalul anului 2022. 4.400 de angajaţi lucrează acum acolo. Salariul minim din Ungaria a crescut cu 8% atât în 2019, cât şi în 2020, iar unele taxe şi contribuţii au fost diminuate.

 
Polonia este cea mai mare economie din Europa de Est şi salariile medii brute din sectorul antreprenorial au urcat cu 5% în noiembrie faţă de aceeaşi perioadă din 2019, la 5.484 zloţi, adică 1.237 de euro.

În Cehia, care este cea mai matură economie din regiune, salariul mediu din trimestrul trei s-a situat la 35.400 de coronane, adică 1.347 de euro. De asemenea, asta înseamnă tot o creştere de 5% faţă de anul trecut, conform Biroului de Statistică al Cehiei.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *