Sainz, cel mai rapid pentru Ferrari în prima sesiune de antrenamente de la Monaco

Sainz, cel mai rapid pentru Ferrari în prima sesiune de antrenamente de la Monaco
gazduire web create web design

Carlos Sainz, de la Ferrari, a fost cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente pentru Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, care s-a desfăşurat vineri, cu Fernando Alonso, de la Aston Martin, pe locul al doilea.

 

 

 
Septuplul campion mondial Lewis Hamilton a stabilit al treilea cel mai rapid tur, la bordul unui Mercedes cu un nou look, cu îmbunătăţiri semnificative la lonjeroane şi suspensii, iar câştigătorul de anul trecut, Sergio Perez, a fost al patrulea pentru Red Bull.

Perez a avertizat înainte de începerea acţiunii de pe circuit că Monaco nu este cel mai puternic circuit al Red Bull, în ciuda faptului că campionii au câştigat toate cele cinci curse de până acum în acest sezon. Mexicanul i-a identificat pe piloţii Ferrari şi pe Alonso ca fiind cele mai mari ameninţări.

Cel mai bun timp al lui Sainz, de un minut şi 13,372 secunde, într-o după-amiază frumos însorită în principatul mediteranean, a fost stabilit pe pneuri medium şi sub privirile preşedintelui Ferrari, John Elkann. Cel mai bun timp al său a fost cu 0,338 mai rapid decât efortul lui Alonso.

Sesiunea s-a încheiat cu trei minute mai devreme, când steagurile roşii au indicat că Alex Albon şi-a accidentat Williams-ul la ieşirea din primul viraj Sainte Devote, distrugând partea stângă a maşinii sale.

„Destul de multe daune. Este vorba atât de colţul din faţă, cât şi de cel din spate, aripa din spate, aripa din fagure cred că la fel de probabil”, a declarat reporterilor James Vowles, şeful echipei, care s-a arătat totuşi încrezător că Albon va reuşi să ajungă la a doua sesiune.

De asemenea, antrenamentele au fost suspendate cu 22 de minute înainte de final, când Nico Hulkenberg a atins bariera şi şi-a rotit Haas-ul la Nouvelle Chicane, după tunel.

Charles Leclerc de la Ferrari, eroul localnicilor, care va urmări sâmbătă al treilea pole position consecutiv la Monaco, a fost al cincilea cel mai rapid, iar Max Verstappen, dublul campion mondial de la Red Bull, a fost al şaselea şi nu s-a simţit confortabil cu configuraţia maşinii sale.

Lando Norris de la McLaren a fost al şaptelea cel mai rapid. Mercedesul a fost în centrul atenţiei atunci când toate maşinile au fost expuse în pitlane înainte de sesiune, iar directorul de inginerie de pe circuit, Andrew Shovlin, şi-a rezervat judecata.

„Nu am văzut probleme majore, ceea ce reprezintă un început util. Făceam câteva comparaţii privind configuraţia între maşini, aşa că cred că avem o direcţie bună acolo – Lewis părea să fie într-un loc mai fericit decât George (Russell)”, a spus el. „Este un început bun, dar suntem cu siguranţă atenţi la numeroasele moduri în care poţi greşi la Monaco.

„Monaco este despre încredere pentru pilot. Lewis a avut-o în această dimineaţă, dar George nu a avut-o, aşa că este vorba despre a lucra la ajustările care vor aduce asta.” Russell a fost doar al 15-lea cel mai rapid.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *