Sabalenka o învinge pe Swiatek şi câştigă al doilea titlu la Madrid

Sabalenka o învinge pe Swiatek şi câştigă al doilea titlu la Madrid
gazduire web create web design

În a doua finală consecutivă dintre primele două jucătoare de tenis din circuitul mondial, Aryna Sabalenka a învins-o pentru prima dată pe zgură pe Iga Swiatek şi a câştigat al doilea titlu Mutua Madrid Open în ultimii trei ani.

 

 

 
Aryna Sabalenka, numărul doi mondial, a obţinut o victorie categorică în finala Mutua Madrid Open, sâmbătă, învingând-o pe Iga Swiatek, numărul unu mondial, cu 6-3, 3-6, 6-3, şi obţinând al treilea titlu al anului.

Sabalenka, învingătoare la Madrid în 2021, a avut nevoie de 2 ore şi 25 de minute pentru a o învinge pe Swiatek, principala favorită. Reuşita marchează cel de-al 13-lea titlu de simplu din carieră al lui Sabalenka în circuitul WTA.

La intrarea în finală, Sabalenka nu-i luase niciodată un set lui Swiatek în cele trei întâlniri anterioare pe zgură. De fapt, cele două se confruntaseră în finala Porsche Tennis Grand Prix de la Stuttgart cu mai puţin de două săptămâni în urmă, unde Swiatek a obţinut o victorie clară cu 6-3, 6-4 pe zgura indoor.

Sabalenka a întrerupt acest record cu o demonstraţie de forţă pe arena Manolo Santana, sâmbătă, obţinând a 29-a victorie a sezonului. Sabalenka a obţinut primul ei titlu de la câştigarea în februarie a primul ei trofeu de Grand Slam, la Australian Open.

Ambele titluri obţinute de Sabalenka la Madrid au venit în detrimentul actualului număr 1 mondial în finală. În urmă cu doi ani, Sabalenka a învins-o pe Ashleigh Barty, pe atunci numărul 1 mondial.

Rivalitatea tot mai mare dintre Sabalenka şi Swiatek a dus la prima finală WTA 1000 între primele două jucătoare clasate în circuit de când Serena Williams, numărul 1, a învins-o pe Li Na, numărul 2, pentru a câştiga Miami Open 2014.

După finalele consecutive dintre Sabalenka şi Swiatek, este pentru a treia oară în ultimii 40 de ani când primele două clasate se întâlnesc de două ori pe zgură într-un singur sezon, alături de meciurile din 1984 dintre Martina Navratilova şi Chris Evert, la Amelia Island şi Roland Garros, şi cele din 2013, dintre Serena Williams şi Maria Sharapova la Madrid şi Roland Garros.

Sabalenka a avut nevoie de patru mingi de meci pentru a-şi adjudeca în cele din urmă victoria cu un ultim forehand împarabil.

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *