Sabalenka are şanse matematice de a deveni lider mondial după Roland Garros

Sabalenka are şanse matematice de a deveni lider mondial după Roland Garros
gazduire web create web design

Aryna Sabalenka a avut un start senzaţional în sezonul 2023, iar acest lucru poate duce la transformarea ei în numărul 1 mondial după încheierea sezonului pe zgură.

 

 

 
În prezent, Iga Swiatek ocupă acest loc şi au trecut deja 59 de săptămâni de când a devenit pentru prima dată cea mai bine clasată jucătoare din circuitul WTA. În cinci săptămâni, ea o poate egala chiar şi pe Simona Halep, care în prezent este departe de tenis, dar acest lucru nu trebuie să se întâmple neapărat.

Sabalenka nu a fost niciodată numărul 1 mondial în cariera ei, dar acum este foarte aproape de acest loc. Nu demult, Swiatek a declarat că nu este îngrijorată de provocarea Sabalenka şi Elena Rybakina, deoarece o îmbunătăţeşte ca jucătoare. Ar putea fi totuşi îngrijorată de bielorusă, deoarece îi ameninţă locul în fruntea clasamentului.

În acest moment, Sabalenka conduce în clasamentul WTA Race 2023 cu o marjă destul de mare. Campioana de la Australian Open 2023 a adunat deja 4840 de puncte în acest sezon, Iga Swiatek având doar 3145 de puncte pe poziţia a treia.

Deşi poloneza conduce acum cu 1399 de puncte în clasamentul WTA, ea are de apărat 2000 de puncte la Roland Garros, în calitate de campioană în exerciţiu, în timp ce Sabalenka a adunat anul trecut doar 130 de puncte la turneul de Grand Slam.

Asta înseamnă că, înainte de marele turneu pe zgură, belarusa are un avantaj de aproape 500 de puncte faţă de actualul număr 1 mondial. În consecinţă, datorită naturii unice a distribuţiei punctelor, Swiatek poate pierde locul 1 mondial chiar dacă ajunge în sferturi de finală, iar Sabalenka pierde în primul tur.

Sunt multe scenarii care se pot derula, dar singura modalitate sigură pentru poloneză de a-şi păstra locul 1 mondial este să îşi păstreze coroana de la Roland Garros. Ea va avea o misiune dificilă în acest sens după ultimul eşec cauzat de o accidentare care a oprit-o la Roma.

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *