gazduire web create web design

S-a mai dus o legendă a fotbalului. Regele Pele a murit la vârsta de 82 de ani

S-a mai dus o legendă a fotbalului. Regele Pele a murit la vârsta de 82 de ani
gazduire web create web design

De trei ori campion mondial din partea naţionalei Braziliei, Pelé a fost internat timp de o lună pentru tratarea cancerului de colon. A murit joi, la vârsta de 82 de ani.

 

 

 
Pelé, regele brazilian al fotbalului care a câştigat un record de trei Cupe Mondiale şi a devenit una dintre cele mai importante personalităţi sportive ale secolului trecut, a murit joi. Avea 82 de ani.

Urmase tratament pentru cancer de colon din 2021 şi era internat în ultima lună cu multiple afecţiuni. Managerul său Joe Fraga i-a confirmat moartea.

Considerat la scară largă drept unul dintre cei mai mari jucători de fotbal, Pelé a petrecut aproape două decenii încântând fanii şi uimind adversarii, fiind cel mai prolific marcator al jocului, cu clubul brazilian Santos şi echipa naţională a Braziliei, transmite AP

A dus Brazilia către culmile gloriei şi a devenit un ambasador global al sportului într-o călătorie care a început pe străzile statului Sao Paulo, unde şi-a început cariera de fotbal prin a se juca cu o şosetă umplută cu ziare sau cârpe.

Graţia, atletismul şi mişcările sale hipnotizante au fascinat jucătorii şi fanii. A avut un stil rapid şi fluid care a revoluţionat fotbalul.
Pele este considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, alături de rregretatul Diego Maradona, de Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo sunt menţionaţi alături de Pele.

A câştigat Cupa Mondială cu Brazilia în 1958, 1962 şi 1970.

În timpul Cupei Mondiale din Qatar. de pe contul de Instagram al lui Pelé au fost trimise numeroase mesaje. Într-o postare recentă, el a felicitat naţionala Argentinei a lui Lionel Messi pentru câştigarea celui de-al treilea titlu de Cupă Mondială şi a recunoscut performanţa strălucitoare a francezului Kylian Mbappé în finală, scrie Spiegel.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *