Românul Emanuel Gyenes rămâne lider la Malle Moto, cea mai dură probă de la Raliul Dakar

Românul Emanuel Gyenes rămâne lider la Malle Moto, cea mai dură probă de la Raliul Dakar
gazduire web create web design

Emanuel Gyenes, singurul motociclist român care a participat în ultimii ani la Raliul Dakar, rămâne lider la Malle Moto. Este cea mai dură probă a raliului. Gyenes a avut un avans de aproape 3 minute care i-a fost de folos în păstrarea primului loc.

 

 
Dakar Rally a continuat luni cu etapa a doua dintre Bisha şi Wadi Ad-Dawasir, în care concurenţii au avut de parcurs o distanţă de 685 kilometri, din care 457 kilometri de probă specială.

Emanuel Ghenes (Autonet Motorcycle Team) a terminat prima etapă la moto pe locul 36 la general şi pe primul loc la categoria Original by Motul – Malle Moto, cea a concurenţilor ce nu beneficiază de echipaj de asistenţă.

Gyenes a avut la Malle Moto un avans de aproape 3 minute, ceea ce i-a fost de folos în păstrarea primului loc în clasamentul general şi după a doua etapă, cea de luni.

Timpul cu care a fost cronometrat „Mani” la finele etapei a doua a fost de 4 ore, 57 de minute şi 19 secunde, timp cu care s-a clasat al 35-lea la general, cu peste 39 de minute după primul sosit.

În clasamentul Malle Moto, românul a sosit în această etapă pe locul 3, fiind devansat de lituanianul Arunas Gelazninkas, cu 1 minut şi 11 secunde, şi de italianul Maurizio Gerini, cu 41 de secunde.

În clasamentul general la moto Gyenes a urcat de pe 36 pe 32, iar la categoria Original by Motul – Malle Moto se află în continuare pe prima poziţie, la 3 minute şi 43 de secunde în faţa celui de al doilea clasat, lituanianul Arunas Gelazninkas.

La clasa auto, etapa a doua a fost câştigată de Nasser Al-Attiyah (Quatar) şi Matthieu Baumel (Franţa), de la Toyota Gazoo Racing, urmaţi de Stephane Peterhansel şi Edouard Boulanger (Franţa) şi de Carlos Sainz şi Lucas Cruz (Spania), ambele echipaje concurând pentru X-Raid Mini JCW Team.

Stephane Peterhansel şi Edouard Boulanger conduc în clasamentul general la auto, urmaţi la 6 minute, 37 secunde de Carlos Sainz şi Lucas Cruz şi pe 3 de Nasser Al-Attiyah şi Matthieu Baumel, la 9 minute şi 14 secunde distanţă.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *