Românii din diaspora încă nu şi-au rezervat biletele de avion pentru sărbători

Românii din diaspora încă nu şi-au rezervat biletele de avion pentru sărbători
gazduire web create web design

Luna septembrie a dat semnale de revenire a apetitului pentru călătorii, în special în destinaţii unde există comunităţi mari de diaspora. Zborurile doar dus au crescut cu 15% faţă de anul trecut. De asemenea, românii din diaspora încă nu şi-au rezervat biletele de avion pentru sărbători.

 

Conform celei mai recente analize Vola.ro, românii continue să rezerve bilete de avion şi să călătorească cu avionul. Primele date au evidenţiat faptul că fluctuaţiile de preţ faţă de anul trecut au fost minore astfel că lunile septembrie şi octombrie au arătat o uşoară creştere a preţului biletelor de avion, iar destinaţiile cele mai cerute rămân Marea Britanie, Spania, Germania şi Franţa.

Luna septembrie 2020 a dat semnale de revenire a apetitului pentru călătorii, în special în destinaţii unde există comunităţi mari de diaspora. Românii au căutat bilete de avion spre destinaţii precum Germania, Franţa, Spania şi Anglia, însă au rezervat într-o măsură mai mică decât în anii trecuţi.

Dacă anul trecut sub 50% din totalul zborurilor românilor au fost zboruri doar dus, în 2020 procentul de zboruri doar dus a crescut simţitor, fiind şi perioade în care peste 75% – 80% din totalul zborurilor au fost pentru zboruri “one way”. În unele cazuri acest lucru a însemnat şi costuri mai mari pentru pasagerii români, care au plătit în unele situaţii şi cu peste 20% mai mult decât anul trecut pentru un bilet de avion doar dus spre Franţa şi Germania şi cu peste 30% mai multe decât anul trecut pentru un bilet de avion doar dus spre Italia şi Spania.

„2020 este anul rezervărilor last minute şi plecărilor pe ultima sută de metri. Trendul s-a văzut cel mai mult în lunile Martie – Iunie 2020 şi a fost reluat în lunile de toamnă datorită noilor restricţii generate de noul val al pandemiei. Acest lucru s-a tradus şi uneori prin costuri mai mari pentru pasageri, pentru că au preferat să îşi rezerve biletul de avion cu aproximativ doua săptămâni înaintea călătoriilor”, a declarat Claudia Tocilă, marketing director Vola.ro.

Conform datelor oficiale, aproape jumătate de million de români lucrează sau studiază în prezent în Marea Britanie. Acesta este şi motivul pentru care Marea Britanie rămâne în topul destinaţiilor căutate de români pe platformă. În luna septembrie românii au rezervat bilete de avion spre oraşele din Marea Britanie cu până la 18% mai mici decât anul trecut, preţul mediu fiind de 161 euro pentru un zbor dus-întors, iar în luna octombrie preţurile au fost cu aproape 24% mai mici, preţul mediu fiind de 127 euro pentru un zbor dus-întors.

Românii au continuat să călătorească şi să cumpere bilete de avion cu destinaţia Italia, astfel că preţurile biletelor de avion au înregistrat o creştere cu peste 30% a călătoriilor dus-întors, în luna octombrie. Dacă anul trecut românii plăteau pentru un bilet de avion cu destinaţia Italia puţin peste 211 euro în aceasta perioadă, anul acesta preţul a depăşit 300 euro. Într-o situaţie similară se află şi Franţa şi Germania. Românii îşi pot însă rezerva în continuare bilete de avion la cele mai mici preturi, daca optează pentru o rezervare cu cel puţin 2-3 săptămâni înainte de data plecării. Spre exemplu, un zbor dus-întors pe ruta Bucureşti – Roma costa în perioada 13-17 decembrie puţin peste 60 de euro.

Preferinţa pentru biletele de avion rezervate last minute a avut drept efect şi o amânare a deciziei de a călători de sărbători. Faţă de anul trecut, căutările şi rezervările pentru călătoriile în perioada Crăciunului şi a Anului Nou sunt mult mai scăzute în acest moment. Specialiştii estimează că foarte mulţi dintre cei care vor decide să vină în tara, îşi vor rezerva biletul de avion cu 1-2 săptămâni înaintea datei de plecare.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *