România suspendă zborurile cu Regatul Unit. Hotărârea CNSU numărul 61

România suspendă zborurile cu Regatul Unit. Hotărârea CNSU numărul 61
gazduire web create web design

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis suspendarea zborurilor din şi către Regatul Unit. Românii care vin din Regatul Unit intră în carantină. Măsura va fi în vigoare din 21 decembrie ora 00.00. Italia, Belgia, Olanda, Franţa şi Germania au blocat zborurile cu Marea Britanie. În spatele deciziei stau temerile legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de duminică decizia numărul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pe lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Decizia prevede suspendarea zborurilor din şi către Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Decizia a fost luată „având în vedere apariţia unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, solicitarea Institutului Naţional de Sănătate Publică, precum şi analiza factorilor de risc privind apariţia noii tulpini întocmită la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, luând în considerare persistenţa unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul naţional, precum şi apariţia zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulaţia virusului pe teritoriul naţional cât şi prin importarea acestuia odată cu revenirea în ţară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ – teritoriale şi a sistemului sanitar”.

Măsura carantinării va intra în vigoare din 21 decembrie ora 00.00, iar suspendarea zborurilor din 21 decembrie, ora 19.00. Decizia va fi în vigoare timp de 14 zile.

Mai devreme în cursul aceleiaşi zile, şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat la Digi24 posibilitatea ca zborurile să fie blocate.

„Am avut o discuţie şi domnul prim-ministru la telefon şi INSP urmează să ne dea un punct de vedere astăzi, o analiză în acest sens. Normal că urmărim situaţia şi normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri. Problema nu este că creşte gravitatea cazurilor, dar că creşte numărul infectaţilor. Analiza INSP se va discuta cu Ministerul Sănătăţii şi restul colegilor”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Secretarul de stat în MAI a afirmat că România ar putea interzice şi ea zborurile din Marea Britanie chiar duminică sau luni.

Italia, Belgia şi Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania şi Franţa se pregătesc să facă acelaşi lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, spunea ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *