România, solidară cu Grecia şi Turcia, după cutremurul din Marea Egee

România, solidară cu Grecia şi Turcia, după cutremurul din Marea Egee
gazduire web create web design

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, şi-a exprimat solidaritatea cu Turcia şi Grecia, după cutremurul care a avut loc, vineri, în Marea Egee, în urma căruia au murit cel puţin 12 oameni şi alte sute au suferit răni, conform ultimului bilanţ.

 

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a postat pe Twitter, că transmite condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti şi regrete pentru pierderile materiale suferite.

„Ne solidarizăm cu Turcia şi Grecia după cutremurul puternic care a lovit ambele ţări astăzi (vineri – n.r.). Transmitem sincere condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti şi regrete pentru pagubele materiale suferite. Dorim o recuperare rapidă a celor răniţi”, a scris Aurescu.

Bilanţul provizoriu din Turcia este de cel puţin 12 morţi şi 419 răniţi, a anunţat Departamentul turc pentru Situaţii de Urgenţă (AFAD). Pe Insula elenă Samos, doi adolescenţi au murit după prăbuşirea unui zid.

Echipele de salvare continuă căutările pentru scoaterea persoanelor rămase blocate sub dărâmături în oraşul turc Izmir. Până în acest moment, au fost salvate 70 de persoane.

Un cutremur de suprafaţă de 7,0 grade a avut loc vineri în Marea Egee, în apropierea Insulei Samos (Grecia), conform Institutului american de Geofizică (USGS). Seismul a avut loc la adâncimea de doar 10 kilometri. Potrivit autorităţilor din Grecia şi Turcia, cutremurul a avut magnitudinea de 6,7 grade.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *