România, pregătită să înceapă vaccinarea anti COVID-19 pe 27 decembrie

România, pregătită să înceapă vaccinarea anti COVID-19 pe 27 decembrie
gazduire web create web design

România este pregătită pentru a începe vaccinarea anti COVID-19 pe data de 27 decembrie. Valeriu Gheorghiţă: „În momentul de faţă, Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul.” Primii români vaccinaţi vor face parte din corpul sanitar a zece spitale COVID-19. Persoanele vaccinate anti COVID-19 vor primi adeverinţe.

 

„România este pregătită, în momentul de faţă, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă la o întâlnire cu jurnaliştii.

El spune că momentul va fi „istoric” în ambele variante – dacă va avea succes sau, „puţin probabil”, dacă nu va avea succes.

„În momentul de faţă Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte şase centre de stocare – încă de mâine (joi – n.r.) pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regionale de stocare. Toate echipamentele sunt achiziţionate (…) Capacitatea de stocare este de un milion şi jumătate de doze la Cantacuzino şi încă 200.000 de doze la centrele regionale”, precizează preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea.

El a menţionat că primele persoane vaccinate vor face parte din corpul sanitar din zece spitale COVID-19.

Valeriu Gheorghiţă spune că, pentru un grad de 60-70% din populaţie, campania ar trebui să dureze şase-şapte luni.

Totodată, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea precizează că gradul de acceptare a vaccinării este de 70% la medici şi de circa de 50% la asistenţii medicali din spitalele non-COVID pentru vaccinare, iar a medicilor din spitalele COVID de peste 95%.

Adeverinţe pentru persoanele vaccinate anti COVID-19

Persoanele care vor fi vaccinate anti COVID-19 vor primi o adeverinţă care va conţine data vaccinării, tipul vaccinului, seria şi lotul, spune şeful Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, col. dr. Valeriu Gheorghiţă: „E ca un fel de bilet de ieşire din spital”.

Fiecare persoană imunizată la COVID-19 va primi o adeverinţă de vaccinare, spune Valeriu Gheorghiţă în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii.

”Va fi un document medico-legal care va conţine data vaccinării, tipul vaccinului, seria şi lotul. Adeverinţa de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română şi engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieşire din spital”, explică Gheorghiţă.

El a ţinut să precizeze că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevacaccinate să fie supuse unor condiţionări sau restricţii.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *