România – Norvegia la europeanul de handbal: 20-28. Neagu&Co au fost la înălţime doar o repriză

România – Norvegia la europeanul de handbal: 20-28. Neagu&Co au fost la înălţime doar o repriză
gazduire web create web design

România a fost învinsă de Norvegia la Campionatul European de Handbal feminin. Prima repriză s-a încheiat la egalitate 13-13. Scorul final a fost 20-28, dar româncele se califică mai departe în grupele principale.

 

România a jucat luni seara, în ultimul joc din Grupa preliminară D de la Campionatul European de handbal feminin, de la egal la egal doar o repriză cu Norvegia, naţionala considerată a fi favorită la câştigarea trofeului.

Româncele au reuşit să fie egalele nordicelor în prima repriză, însă au căzut fizic în partea a doua şi au fost învinse cu 20-28, un scor care nu reflectă echilibrul din teren.

Cris & Co au făcut o primă repriză excelentă, având-o din nou pe Yuliya Dumanska în formă. Prima parte s-a încheiat cu un nesperat scor de egalitate (13-13), după ce tricolorele au recuperat de două ori handicapuri de câte 3 sau 4 goluri, revenind de la 5-8 şi 8-12.

Primele 10 minute ale părţii secunde au scos în evidenţă cele două apărări, ambele echipe reuşind să marcheze doar câte un gol. Din păcate româncele nu au reuşit să fructifice un avantaj numeric, dar au avut-o în poartă pe Denisa Dedu.

Aceasta a izbutit câteva intervenţii salvatoare ce au menţinut româncele în meci şi chiar le-au adus în avantaj (17-16) la jumătatea reprizei. Apoi, România a ratat două aruncări de la 7 metri, după care a dat două mingi la intercepţie şi Norvegia a refăcut un avantaj de 4 goluri (18-23).

La 20-23 Dedu se evidenţiază din nou cu o dublă paradă în faţa lui Loke şi dă tonul unei noi posibile reveniri. România greşeşte însă prea mult pe poziţional şi Norvegia nu mai iartă, ducând scorul la 20-25 cu 5 minute înainte de final.

Lunde s-a opus apoi în mai multe rânduri aruncărilor româncelor, care nu au mai marcat nici un gol. Lunde a fost de altfel desemnată şi jucătoarea partidei.

România – Norvegia 20-28 (13-13) şi tricolorele se califică în grupele principale, unde se vor confrunta cu cele trei echipe calificate din grupa C, în care situaţia e foarte echilibrată şi mai sunt de disputat două meciuri.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *