România are nivelul de alertă teroristă Albastru. Ce să faci în cazul unui atentat

România are nivelul de alertă teroristă Albastru. Ce să faci în cazul unui atentat
gazduire web create web design

Curtea de Apel Bucureşti decide declararea unei persoane ca indezirabilă. SRI spune că pericolul atacurilor există şi în pandemie. Marea Britanie a sporit măsurile de securitate.

 

Din 2018 şi până în prezent, 8 persoane au fost declarate indezirabile pe teritoriul României. Asta înseamnă că pentru o perioadă între 5 şi 15 ani, acestea nu au voie să vină în ţară. Potrivit legii, declararea ca indezirabil este o măsură împotriva unui străin, în cazul căruia există suspiciuni că intenţionează să pună în pericol securitatea naţională.

După atentatul de la Viena, poate te-ai gândit dacă România e pregătită pentru astfel de situaţii. SRI informează la fel de sec ca până acum, printr-o postare pe Facebook. Serviciul spune că atentatul de la Viena este un avertisment că orice stat poate fi o ţintă.

Dar nu îţi strică nişte sfaturi care să te ajute dacă ajungi vreodată în această situaţie. Tot de la SRI vin sfaturile.

În cazul unui atac terorist cu bombă, nu intra în panică. Păstrează-ţi calmul şi rămâi pe loc. Dacă atacul este armat, trebuie să fugi de la faţa locului. Ia cu tine doar telefonul mobil şi, dacă eşti rănit, opreşte sângerarea. Nu poţi fugi? Ascunde-te. Nu face mişcări sau zgomote care pot atrage atacatorul şi baricadează calea de acces spre locul în care eşti. Ascultă cu atenţie indicaţiile forţelor de ordine şi spune-le tot ce ai văzut cât ai fost la locul atacului.

Momentan poţi fi liniştit, în România, nivelul de alertă teroristă rămâne Albastru-Precaut.

Însă alt stat a sporit securitatea după atacuri. Marea Britanie este deja primul. Decizia vine după atacul din Viena, dar şi după cele din Franţa.

Priti Patel, ministrul de Interne din Marea Britanie: Centrul de Analiză a Terorismului a modificat nivelul de alertă în Marea Britanie de la Substanţial la Sever. Publicul britanic trebuie să fie alert, dar nu alarmat.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *