Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

România a câştigat aurul la Campionatul Internaţional de Robotică cu puşti de 13 ani. Antrenorul lor este ”un copil într-un corp de adult”

România a câştigat aurul la Campionatul Internaţional de Robotică cu puşti de 13 ani. Antrenorul lor este ”un copil într-un corp de adult”
gazduire web create web design

Echipa AutoVortex România a câştigat medalia de aur la Campionatul Internaţional de Robotică. 12 elevi au participat la competiţie, fiind pregătiţi de antrenorul Dr Ionuţ Valentin Panea. Ei au fost invitaţ la sediul MAE de Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

 

 
O echipă de elevi din România a câştigat aurul la Campionatul Internaţional de Robotică din Rusia. Copiii au vârste între 13 şi 18 ani şi sunt conduşi de un antrenor care se mândreşte cu performanţele obţinute.

DR IONUŢ VALENTIN PANEA – antrenor echipă de robotică: ”Viaţa mea a cam fost acaparată de robotică. E ca şi cum ar fi intrat un virus al robotului în mine şi, încet-încet, m-a cuprins cu totul. Am început să învăţ deodată cu copiii. S-a creat o atmosferă foarte frumoasă şi am început să căutăm diverse provocări în afara ţării. Am obţinut locul 1 la fiecare concurs la care am participat”:

Ultimul succes a venit la cea mai importantă competiţie de până acum, FTC Russia 2021. Copiii din echipa de robotică AutoVortex au impresionat juriul şi au plecat acasă cu medaliile de aur. Performanţa lor le-a adus şi diplome de la Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Andrei are 16 ani şi a povestit cum a ajuns să intre în echipa de robotică.

ANDREI DUNUŢĂ – elev echipă robotică:

”Am zis să văd cum e. Mi-a plăcut foarte mult şi am decis să-mi dedic majoritatea timpului către asta”.

ANA LIPIANU – elevă echipă robotică:

”Ionuţ (profesorul Ionuţ Panea) este efectiv un copil într-un corp de adult”.

ANDREI DUNUŢĂ – elev echipă robotică:

”E, nici nu ştiu să-l descriu. E pur şi simplu cel mai şmecher om pe care îl cunosc”.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.