Români blocaţi la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa din cauza restricţiilor impuse după identificarea noii tulpini Covid-19

Români blocaţi la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa din cauza restricţiilor impuse după identificarea noii tulpini Covid-19
gazduire web create web design

Începând de duminică, în Europa au intrat în vigoare noi restricţii de circulaţie, din cauza noii tulpini coronavirus care circulă, în special, în Marea Britanie. România şi alte ţări precum Italia, Belgia şi Olanda au suspendat zborurile înspre şi dinspre Marea Britanie. Sute de români care călătoreau cu o firmă de transport din Satu Mare sunt blocaţi la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa.

 

Începând cu ora 19:00, toate zborurile pe ruta România – Marea Britanie vor fi suspendate, pentru următoarele 14 zile, cel puţin.

Cei care au aterizat azi-noapte, pe aeroportul Otopeni, după miezul nopţii, vor fi nevoiţi să stea 14 zile în carantină.

Din cauza acestor măsuri de restricţie a circulaţiei, sute de români sunt acum blocaţi de aproape 24 de ore la graniţa dintre Franţa şi Marea Britanie, în Dover, după cum informează site-ul Aleph News.

Franţa a anunţat suspendarea, începând cu dată de 20 decembrie, ora 24:00, a circulaţiei dinspre Marea Britanie, pentru transporturile de mărfuri şi de pasageri – pe cale rutieră, aeriană, maritimă şi feroviară – pentru cel puţin 48 de ore.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, spunea ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters.

Duminică seara, cei din Olanda au închis zborurile dinspre Marea Britanie, până pe 1 ianuarie. Italia şi Belgia blochează, de asemenea, zborurile cu Regatul Unit şi Guvernul spaniol a făcut apel la Uniunea Europeană, pentru o decizie comună statelor membre.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *