gazduire web create web design

Robotul Sophia şi-a vândut primul tablou cu o sumă uriaşă, iar acum se apucă de cântat

Robotul Sophia şi-a vândut primul tablou cu o sumă uriaşă, iar acum se apucă de cântat
gazduire web create web design

Robotul Sophia tocmai a vândut primul tablou cu suma de 688.888 de dolari. Sophia a colaborat pentru pictură cu artistul italian Andrea Bonaceto. Compania care a creat-o pe Sophia, Hanson, a anunţat că robotul se va apuca de cântat.

 

 
Sophia are multe talente. Cel mai faimos robot umanoid din lume s-a apucat de pictat şi a dat lovitura.

Sophia a lucrat alături de artistul Andrea Bonaceto la tabloul digital. Acesta a fost scos la licitaţie şi vândut ca NFT pentru suma de 688 de mii de dolari. Persoana care a câştigat licitaţia va deveni astfel proprietarul tabloului, atât al versiunii fizice, cât şi digitale. Iar Sophia nu se va opri aici. David Hanson, CEO-ul companiei care a creat-o pe Sophia, a dezvăluit într-o interviu pentru ABC News că robotul se va apuca şi de muzică. A demarat deja un proiect numit Sophia Pop în care robotul va colabora cu artişti reali pentru a genera muzică şi versuri. Cum se transformă aceste colaborări în artă îţi spune chiar Sophia.

„M-a pus pe gânduri despre ce înseamnă cu adevărat să fii un creativ şi ce înseamnă să fii un artist. Aşa că David (Hanson) lucrează cu dezvoltatorul de inteligenţă artificială, cât şi cu artişti şi dezvoltatori de hardware. Şi împreună putem genera aceste opere de artă. Se numeşte creativitate computaţională”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *