Rime pe asfalt. În Timişoara, stai la semafor şi citeşti poezii scrise la trecerile de pietoni

Rime pe asfalt. În Timişoara, stai la semafor şi citeşti poezii scrise la trecerile de pietoni
gazduire web create web design

În proiectul Memoriile Cetăţii, Ionuţ decorează 60 de intersecţii cu versuri. Fragmentele de poezie sunt ale unor poeţi contemporani. Ionuţ vrea să promoveze lectura, poezia, dar şi descoperirea la pas, a oraşului.

 

De când nu ai mai luat oraşul la pas? Acum ai un motiv în plus să o faci. Ionuţ Suciu a scris pentru tine, versuri la trecerile de pietoni din Timişoara. Aşa, nu te mai plictiseşti când aştepţi culoarea verde. Îţi umpli acele minute cu lectura.

Şi, dacă eşti curios să le citeşti pe toate, trebuie să mergi pe jos şi să le cauţi. Faci mişcare, te bucuri de frumuseţile Timişoarei şi îţi îmbogăţeşti bagajul de cunoştinţe.

Loredana este foarte încântată de iniţiativa lui Ionuţ. Recunoaşte că tinerii nu prea mai citesc în ziua de azi. Acum, o pot face în timp ce merg pe stradă.

A făcut-o şi ea. A citit versurile şi i-au plăcut. Le fel şi Roxana, care a promis că va căuta toate poeziile din oraş.

Ionuţ Suciu, producător, a spus: ”Sunt 11 poezii, selectate de către Daniel Munteanu, pe care le veţi înlâlni şi le vor întâlni timişorenii, pur şi simplu luând Timişoara la pas. Nu e o regulă, după care le-am împărţit, astfel încât oamenii trebuie să exploreze oraşul, ca să mai descopere câte-o poezie nouă şi câte o idee nouă, câte-un gând nou despre Timişoara şi lumea în care trăim”.

„Cine nu e primit în casă, nu aparţine nimănui. Cine nu e strigat pe numele lui, a fost uitat. Cine nu e mângâiat, nu există”.

” Îţi mai ia gândul de la una-alta,  stai, treci, te mai linişteşti, îţi mai iei şi tu gândul. Nu mai eşti atacat de toate probemele vieţii”, a spus Loredana.

”Mi se pare interesant. E prima dată când am văzut aceste versuri. Chiar mi se pare o idee foarte interesantă”, a spus o timişoreancă.

Versurile sunt ale poeţilor: Robert Şerban, Tudor Creţu, Aleksandar Stoicovici, Sorin Ghergut, Svetlana Cârstean, Ana Puşcaşu, Adrian Bodnaru, Nicoleta Papp, Goran Mrakić, Marius Aldea, Alexandru Potcoavă.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *