Regina Elisabeta a II-a şi dragostea ei faţă de căţei şi cai. A avut peste 70 de câini şi 100 de cai

Regina Elisabeta a II-a şi dragostea ei faţă de căţei şi cai. A avut peste 70 de câini şi 100 de cai
gazduire web create web design

De mic copil, Regina Elisabeta a II-a a iubit câinii. Şi îndeosebi, o anumită rasă: Corgi. Pe locul doi, o altă iubire mare a monarhului a reprezentat-o caii.

 

 

 
Regina Elisabeta a II-a (1926-2022) a fost o mare iubitoare de câini şi cai. Corgi au devenit o emblemă datorită monarhului.

Recent, Regina avea cinci câni: doi corgi – Muick, Sandy, Candy (dorgi) şi doi Cocker Spaniel.

Ce se întâmplă cu cei cinci câini după moartea Reginei? Autoarea unei cărţi despre câinii Reginiei, Penny Junor, care a scris „Toţii Corgii Reginei” (All The Queen’s Corgis) crede că blănoşii vor reveni în grija angajaţilor de la palat, implicaţi profund în îngrijirea lor.

Un film animat de comedie realizat de Netflix, intitulat „Corgi, Căţeii reginei” (The Queen’s Corgi) arată relaţia specială a Reginei cu blănoşii săi.

Regina şi cursele de cai

Nu doar câinii au fost o mare iubire a reginei, ci şi caii. De-a lungul vieţii, regina a avut 100 de cai… unii valoroşi. I-au plăcut cursele de cai, dar şi creşterea formidabilelor animale.

Regina a preferat întotdeauna caii pur sânge, ideali pentru curse. Elisabeta a II-a a moştenit de la tatăl său, Regele George al VI-lea, mai mulţi cai de curse. Aşa că a preluat pasiunea, transformând-o în mulţi bani.

Elisabeta a II a primit primul său ponei, pe nume Peggy. Avea doar patru ani şi până la vârsta de şase ani a învăţat să-l călărească. La 18 ani era deja expertă şi nu a renunţat la activitate nici după vârsta de 90 de ani.

De-a lungul anilor, caii Reginei au câştigat mii de curse, premii şi peste şapte milioane de lire sterline. Tommy, Agreement, Almeria, Canisbay, Doutelle, Carrozza, Pall Mall, Magna Carta, Estimate sunt câţiva dintre caii monarhului. În trei locuri din lume există câte o statuie care înfăţişează Regina călare pe cal.

 

GALERIE FOTO :

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *