gazduire web create web design

REACTIE ISU: Spitalul din Neamţ are autorizaţie de incendiu mai veche de 30 de ani

REACTIE ISU: Spitalul din Neamţ are autorizaţie de incendiu mai veche de 30 de ani
gazduire web create web design

10 persoane de la Spitalul din Neamţ şi-au pierdut aseară viaţa într-un incendiu izbucnit la secţia ATI. Spitalul a obţinut autorizaţie de securitate la incendiu înainte de anul 1990. Potrivit presei locale, spitalul a fost construit în 1973.

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ are autorizaţie de securitate la incendiu obţinută la momentul construirii, adică înainte de 1990, potrivit Inspectotarului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Locotenent IRINA POPA, purtător de cuvânt, ISU Neamţ: La momentul construirii spitalului judeţean din Piatra Neamţ, acesta a respectat legile şi reglementările în vigoare. Etajul 4 şi etajul 5 al spitalului, ca urmare a unor modificări făcute pentru modernizarea celor două etaje de la neonatologie şi cardiologie, au solicitat şi obţinut autorizaţii de securitate la incendiu. Spitalul este construit înainte de anii ’90 şi s-a suspus legislaţiei în vigoare la acel moment. Etajele 4 şi 5 au necesitat obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru că au fost făcute modificări ca urmare a modernizării secţiilor de care am amintit.

Incendiul în care şi-au pierdut viaţa 10 persoane s-a produs la etajul doi al spitalului. Etajele 4 şi 5, modernizate, au obţinut autorizaţii ISU în 2015 şi în 2016.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a fost inaugurat în 1935, iar în cel de-al Doilea Război Mondial a fost transformat în spital miliar, potrivit site-ului mesagerulneamt.ro. Spitalul nou s-a dat în folosiţă în 1973, care are toate secţiile chirurgicale, potrivit aceleiaşi surse.

Vasile Cepoi, şeful DSP Iaşi şi fostul şef al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, spune că Spitalul de Urgenţă Neamţ nu avea oameni pregătiţi pentru intervenţia în situaţii de urgenţă, la ultima evaluare.

VASILE CEPOI, şeful DSU Iaşi: Trebuie periodic să se facă simulări de evacuare, iar în momentul în care se face evaluarea în sensul acreditării se face o astfel de simulare de evacuare împreună cu ISU. Spitalul din judeţul Neamţ încă nu a fost acreditat în ciclul doi de acreditare, când s-a introdus acest mecanism de evaluare, presimulare, el urma, urmează să fie acreditat prin luna martie, dacă nu mă înşel eu.

Oficialii ISU nu ştiu dacă persoana responsabilă de prevenirea situaţiilor de urgenţă se afla în spital la momentul producerii incendiului şi nici câte persoane se aflau în spital.

Locotenent IRINA POPA, purtător de cuvânt, ISU Neamţ: Doar la secţia ATI unde s-a produs incendiul erau 16 persoane internate în acea secţie.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *