Reacţia presei internaţionale la incendiul de la Secţia ATI: Este cea mai mare tragedie de la dezastrul din clubul Colectiv

Reacţia presei internaţionale la incendiul de la Secţia ATI: Este cea mai mare tragedie de la dezastrul din clubul Colectiv
gazduire web create web design

Zece oameni au decedat în urma incendiului produs la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că incendiul produs a fost „cel mai probabil declanşat de un scurtcircuit”. Presa internaţională a relatat despre tragicul eveniment petrecut la Piatra Neamţ. Mai mulţi utilizatori Twitter au transmis mesaje de solidaritate şi condoleanţe.

 

Reacţiile nu au întârziat să apară în presa străină. Reuters, BBC, Associated Press, Euronews, dar şi mulţi alţii, au relatat rând pe rând despre tragicul eveniment petrecut la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. În total au decedat zece pacienţi, iar şapte sunt răniţi.

Printre răniţi se numără şi un medic care a fost transportat de urgenţă în Belgia din cauză arsurilor în proporţie de 40% din corp. Presa străină a relatat faptul că incendiul produs la Piatra Neamţ este al doilea cel mai grav după tragedia ce a avut loc la clubul Colectiv.

Publicaţia Al Jazeera titrează că România este o ţară de 19 milioane de locuitori şi una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană.

Sistemul său de sănătate deteriorat suferă de o penurie severă de medici, în special în oraşele mici. SkyNews îl citează pe managerul spitalului, Lucian Micu, care a povestit că medicul şi-a procurat arsuri pe 80% din corp în încercarea de a-i salva pe pacienţii din camerele cuprinse de flăcări.

Pe lângă descrierea evenimentului, ABC News subliniază că „Spitalul Regional de Urgenţă Piatra Neamţ a fost mult timp administrat prost, cu opt manageri numiţi de guvern”.

Incendiul de la Piatra Neamţ a readus în atenţia publicaţiei canadeze TorontoSun şi incendiul de la Colectiv din 2015. Jurnaliştii amintesc şi de protestele în masă în timpul cărora românii cereau mai multă responsabilitate din partea Statului.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că incendiul produs a fost „cel mai probabil declanşat de un scurtcircuit”. Tragicul eveniment urmează să fine investigat de procurorul care s-a ocupat şi de ancheta în cazul Colectiv.

Mai mulţi utilizatori Twitter au tansmis mesaje de condoleanţe şi solidaritate.

 

 

 

Gândurile mele sunt alături de colegii mei pompieri din #romania şi cei afectaţi de evenimentele tragice în care au murit 10 persoane şi alte 7 au fost rănite, inclusiv un doctor, care se află în stare critică din cauza incendiului produs la secţie de terapie intensivă.

 

 

 

Serios? Era chiar momentul să politizezi un incident care să se potrivească agendei tale? Zece persoane tocmai au murit într-un accident tragic. Ai un pic de respect.

 

 

 

La 5 ani după #Colectiv, corupţia din sistemul medical al României ucide oameni nevinovaţi.

 

 

 

Condoleanţele mele profunde victimelor şi doresc o recuperare rapidă celor răniţi.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *