Răsturnare de situaţie în ancheta OMS privind originea coronavirusului. WSJ: Anchetatorii renunţa la publicarea raportul intermediar

Răsturnare de situaţie în ancheta OMS privind originea coronavirusului. WSJ: Anchetatorii renunţa la publicarea raportul intermediar
gazduire web create web design

Echipa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care investighează originile COVID-19 intenţionează să renunţe la un raport intermediar privind misiunea sa recentă în China, pe fondul tensiunilor crescânde dintre Beijing şi Washington în legătură cu ancheta şi a unui apel al unui grup internaţional de oameni de ştiinţă pentru o nouă investigaţie, a informează Wall Street Journal.

 

 
Şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat pe 12 februarie că echipa va publica un raport intermediar care rezumă pe scurt misiunea de la Wuhan, posibil săptămâna următoare, cu un raport complet care va veni săptămâni mai târziu. Dar la aproape trei săptămâni acel raport sumar nu a fost încă publicat.

Nu au fost disponibile imediat alte informaţii cu privire la motivele întârzierii în publicarea rezultatelor misiunii conduse de OMS în oraşul Wuhan din centrul Chinei, unde primele cazuri umane de COVID-19 au fost detectate la sfârşitul anului 2019.

China a refuzat să ofere date despre cazurile timpurii de COVID-19 către echipă condusă de OMS care cercetează originile pandemiei, a declarat Dominic Dwyer, unul dintre anchetatorii echipei luna trecută, care ar putea complica eforturile pentru a înţelege cum a început focarul, relatează WSJ.

Ancheta a fost afectată de întârzieri, îngrijorare privind accesul şi tensiunile dintre Beijing şi Washington. SUA au acuzat China că a ascuns amploarea focarului iniţial şi a criticat condiţiile vizitei, în cadrul căreia experţii chinezi au efectuat prima fază a cercetării.

Echipa, care a sosit în China în ianuarie şi a petrecut patru săptămâni analizând originile focarului, a fost limitată la vizitele organizate de gazdele lor chineze şi nu a putut lua contact cu membrii comunităţii, din cauza restricţiilor de sănătate. Primele două săptămâni au fost petrecute în carantină.

Un grup de oameni de ştiinţă a solicitat joi printr-o scrisoare deschisă o nouă anchetă internaţională care să beneficieze de toate resursele posibile. 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *